41 mülteci kurtarıldı

41 mülteci kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı boğulmak üzere olan 41 mülteciyi kurtardı.

İzmir'in Foça ilçesinde dün gece 23.50'de Aslan Burnu'nun kuzeyinde lastik bot içerisindeki bir grup mültecinin yardım talebinde bulunması üzerine 2 Sahil Güvenlik botu ile 1 Sahil Güvenlik Helikopteri arama kurtarma faaliyetine başladı.

Operasyonda, botun patlayarak bir bölümünün su aldığının görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından denize kurtarma platformu atıldı ve arama kurtarma operatörü bir personel denize indirilerek denize düşen bir mülteci kurtarıldı.

İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklamasında, mültecilerin kurtarılmasından kısa bir süre sonra kullandıkları lastik botun battığını ifade ederek, “Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden alınan bilgiye istinaden kayıp başka bir göçmen olmadığı öğrenildiğinden arama kurtarma faaliyetine son verilmiştir” dedi.

Bakanlık, denizden sağ olarak kurtarılan 13 Afganistan, 8 Suriye, 6 Sierra Leone, 6 Angola, 3 Eritre, 2 Mali, 1 Irak, 1 Somali, 1 Komorlar uyruklu olmak üzere toplam 41 mültecinin Foça’ya intikal ettirildiğini kaydetti.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.