Dicle Müftülüğü 436 yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocuğu giydirdi

Dicle Müftülüğü 436 yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocuğu giydirdi

Dicle Müftülüğü tarafından, ilçede ikamet eden 436 yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocuk giydirildi.

Diyarbakır Dicle İlçe Müftülüğü tarafından ilçede ikamet eden 436 yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocuğa bayramlık kıyafetler alındı.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki 'İnfak' teması münasebetiyle ilçe de Ramazan'ın ilk haftasından itibaren din gönüllüleriyle beraber yetim, öksüz ve yardıma muhtaçları tespit ettiklerini belirtti.

Akın, "Son bir hafta içerisinde 436 yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocukları araçlarla bulundukları mahalle, köy ve mezralardan alarak ilçe merkezine getirip istedikleri kıyafetleri almalarını sağladık. Çocuklarımızı, verilen hediyelerle birlikte, sağ-salim aldığımız yere tekrar bıraktık. Bize bu hizmeti nasip eden yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun." dedi.

İnsana en güzel nimetleri sunan Allah'a şükretmenin bir gereği olarak mali ibadetlerin yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatan Akın, "Resulullah: 'Ben ve yetimi kollayıp gözetleyen kimse cennette şöyle beraberce bulunacağız', buyurdu ve işaret parmağıyla orta parmağını biraz açarak işaret etti. İşte bundan dolayı, her bir kardeşimizi kendi elimizle giydirirken yüreğimizde büyük bir sevinç hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.