44 bayramdır oğlunun yolunu gözlüyor

44 bayramdır oğlunun yolunu gözlüyor

FETÖ’nün kumpasları sonucu 22 yıl önceki bir Kurban Bayramı’nda tutuklanarak cezaevine konulan Sait Özbey'in annesi Kadriye Özbey, 44 bayramdır oğlunun yolunu gözlüyor.

FETÖ/PDY’nin polis ve yargı ayağı tarafından İslami hizmetlerinden dolayı 22 yıl önce bir Kurban Bayramı'nda tutuklanan Sait Özbey'in Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşayan annesiyle görüştük. Oğlunun FETÖ mağduru olduğunu söyleyen Anne Özbey, adalet beklediğini ifade ederek oğlunun yeniden yargılanmasını istedi.

22 yıl önce Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde oğlu Sait Özbey'in gözaltına alındığını hatırlatan Kadriye Özbey, “Bayram günü oğlumu aldılar, bayramımızı yasa çevirdiler. Allah hakkımızı bırakmasın. Said'im okuyordu, Pırıl pırıl bir gençti. Çok efendiydi, büyüklerine hürmet ederdi. Yine böyle Kurban Bayramı’ydı. Birden şiddetlice kapı çalındı. Kapıyı açınca karşımızda polisleri gördük, çok şaşırdık. Polisler, oğlumu göstererek 'bu sizin oğlunuz mu?' dediler. Bende evet deyince alıp götürdüler.” dedi.

“Oğlumu yaptıkları işkenceden dolayı tanıyamadım”

Oğlunun bir ay boyunca gözaltında kaldığını ve çok ağır işkencelerden geçtiğini dile getiren Kadriye Özbey, oğluna yaptıkları işkencelerden dolayı tanıyamadığını söyledi. Anne Özbey, “FETÖ’nün adamları oğlunu nezarete koydular. Bir ay işkence yaptılar. Çok ağır işkencelere maruz kaldı. Bir ay sonra oğlumu gösterdiler bana ama ben oğlumu tanıyamadım. Kafası kocaman olmuştu, her yeri mosmor olmuştu. Dişleri dökülmüştü. Benim oğlumun bir suçu yoktu. Bunları yapan FETÖ’nün adamlarıydı. Her defasında ‘bırakacağız’ diyorlardı ama bırakmıyorlardı.” diye konuştu.

“Bunları bize yaşatanlara hakkımızı helal etmiyoruz”

Oğlunun 22 yıldır Yusuf-i Medresede bulunduğunu hatırlatan Özbey, işkence altında zorla imzaladıkları ifade tutanakları ile mahkûm ettirildiğini söyledi. Özbey,  “Benim oğlumun bir suçu yoktur, suçsuz yere cezaevindedir. Bunları bize yaşatmaya hakları yoktur. Hakkımızı helal etmiyoruz. Oğluma işkence yapıyorlardı, oğlum bana ‘Elime zorla bir kalem verdiler ve gözün kapalı zorla bana bir şeyler imzalattılar. Bana ne imzalattılar ve kimler imzalattı bilmiyorum.’ dedi. Gözleri bağlı bir kâğıda imza atmaya mecbur kalmışlardı. Ben hakkımı helal etmiyorum. Oğlum sırf dindar olduğu cezaevinde tutuluyor.” dedi.

“Ömrüm cezaevlerine gidip gelmekle geçti, artık yeter!”

Oğlunun suçsuz olduğunu ve şuana kadar bir kişinin bile oğlu hakkında şikâyetçi olmadığını belirten Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü; “FETÖ’nün adamları olan savcı, polis ve hâkimler, benim oğluma ceza verdiler. Oğlum bana ‘Anne bize FETÖ’nün adamları ceza verdi’ diyordu. Hâkim ve savcılar, bizi bırakmaları gerekirken ceza verdiler. 22 yıldır oğlum cezaevindedir. Biz çocuklarımızın bırakılmasını istiyoruz. 22 yıldır cezaevine gidip geliyoruz. Şuan Şırnak Cezaevindedir, ama yaşım ilerledi, 7-8 aydır oğlumu görmemişim. Allah hakkımızı bırakmasın.”  (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.