5 yaşındaki çocuğu öldüren kişi yakalandı

5 yaşındaki çocuğu öldüren kişi yakalandı

Siirt'in Pervari ilçesinde silahla 5 yaşındaki bir çocuğun ölümüne, 2 çocuğun da ağır yaralanmasına neden olan kişi yakalandı.

Siirt'in Pervari ilçesinde tartıştıkları akrabasının evine silahla rastgele ateş ederek, 5 yaşındaki bir çocuğun ölümüne, 2 çocuğun da ağır yaralanmasına neden olan 2 kardeşten firari olanın yakalandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Pervari'nin Belenoluk köyünde H.A. (23) R.A. (30) isimli kardeşler ile aralarında akrabalık bağı bulunan N.A. isimli kişi arasında 14 Haziran 2016'da yaşanan bir tartışmanın ardından, R.A. ve H.A'nın, ruhsatsız av tüfeği ile N.A'ya ait eve rastgele ateş ettikleri belirtildi. Açıklamada, bu esnada evin damında bulunan D.A'nın (5) hayatını kaybettiği, H.A (13) ile D.A. (15) isimli kız kardeşlerin ise ağır yaralandığı hatırlatıldı.

Olayı gerçekleştiren R.A. ve H.A. isimli kardeşlerin ise silahlarla birlikte olay yerinden kaçtıkları belirtilen açıklamada, R.A. isimli şüphelinin kısa bir süre sonra silahla birlikte yakalandığı, ancak H.A'nın firar ettiği ifade edildi.

H.A'nın kısa bir süre önce başkasına ait kimlikle Belenoluk köyünde ikamet eden ailesinin yanına geldiğinin öğrenilmesi üzerine, bugün 06.00 sıralarında ev araması yapıldığı ifade edilen açıklamada, arama sonucunda Pervari Sulh Ceza Hâkimliğinin 2016-84 sayılı yakalama kararı ile "Beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürme" suçundan aranan firari H.A'nın yakalanarak, gözaltına alındığı kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.