5 yaşındaki çocuk ameliyat olmazsa kolundan olacak

5 yaşındaki çocuk ameliyat olmazsa kolundan olacak

Batman’da Işık ailesinin doğuştan kolundan hasta olan 5 yaşındaki çocukları, ameliyat olmak için yetkililerden ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Merkez Huzur Mahallesi 513 Sokak'ta ikamet eden Işık ailesinin doğuştan kolunda (Bağ BrakıalPleksas Hasar) hastalığı taşıyan 5 yaşındaki çocuğu M. Salih Işık, ameliyat olmak için yetkililerden ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Kirada oturan 9 nüfuslu Işık ailesi, imkânsızlıktan dolayı çocuklarını ameliyat ettiremiyor. Çocuğun, ameliyat olmazsa kolunun sakat kalacağı belirtiliyor.

Ameliyat için yurtdışından gelecek olan cihazın yaklaşık 30 bin liraya mal olacağını ifade eden baba Ramazan Işık, asgari ücretle çalıştığı, kirada oturduğu ve 9 nüfusa baktığı için bu parayı verecek gücünün olmadığını dile getirdi.

“Ameliyat edecek maddi gücümüz yok”

Çocuğunun doğuştan beri hasta olduğunu söyleyen baba Işık, “Çocuğum kolunu kullanamıyor. Kaç seferdir onu Diyarbakır’a götürüyoruz. Bize ameliyat olması gerektiğini söylüyorlar. Bizim de ameliyat edecek maddi gücümüz yoktur. Çocuğumuzun ameliyat edilmesi için yurtdışından gelecek cihazın parasını ne Yeşilkart ve ne de sigorta ödeyebiliyor. Yetkililerden sadece çocuğumuzun kolunun ameliyat olması için yardım bekliyorum. Çocuğum tek eliyle kolunu kaldıramıyor, ancak diğer elinin yardımıyla kaldırabiliyor.” dedi.

“Çocuğumun arkadaşları gibi oynamasını istiyorum”

Anne Şükran Işık ise,“Çocuğumu Diyarbakır’a götürdüm, ameliyat için çok para istediler, ameliyat yapamadım. Maddi durumum yoktu. Lütfen bize yardım edin. İstiyorum ki, çocuğumun kolu iyileşsin. O da arkadaşları gibi iki kolla oynasın. Çocuğum her seferinde bana, ‘neden beni ameliyat etmiyorsunuz’ diye soruyor. Ben de ona maddi durumumuz yoktur diye ameliyat edemediğimizi söylüyorum. Kaç sefer Diyarbakır’a götürdüm ama ameliyat yaptıramadım. Çocuğumun ameliyat parası için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum.” ifadelerini kullandı. İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.