5 yıldır bitirilmeyen Bingöl-Diyarbakır yolu çileye dönüştü

5 yıldır bitirilmeyen Bingöl-Diyarbakır yolu çileye dönüştü

Sürekli yaşanan kazalarla gündeme gelen Bingöl-Genç-Diyarbakır karayolu duble yol çalışmaları, yıllar geçmesine rağmen tamamlanmıyor. Bu yolu her gün kullanan minibüs şoförleri, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Yılan hikâyesine dönen yolda her gün direksiyon sallayan minibüs şoförleri, yaşanan duruma tepki göstererek yolun derhal bitirilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Trafik akışının yoğun olduğu Bingöl-Genç-Diyarbakır karayolu yıllardır başlatılan çalışmalara rağmen bitirilmiyor. Yapımı yılan hikâyesine dönen yolda devam eden çalışmalar nedeniyle   kazalar eksik olmuyor.    

09.03.2010 tarihinde ihale edilmesine rağmen bitirilmeyen yola tepki gösteren vatandaşlar,   yetkililerin yapımı devam eden yolun durumunu kamuoyuna açıklamaları gerektiğini söylüyor.

Diyarbakır İl sınırının en zor bölümleri bile tamamlanmış ama Bingöl il sınırına gelindiğinde en zor olan Tapantepe Tarlabaşı yokuşunun standartlara göre yapılmadığını vurgulayan Minibüs şoförü Ömer Soylu, “Bu yokuşun dışında tüm yol boyunca düzlük olmasına rağmen, bir türlü bitirilmemesi biz direksiyon emekçilerini oldukça zorluyor ve 150 kilometrelik yolu iki buçuk saatte gidebiliyoruz." dedi.

15 yıldır aynı yolda şoför olarak hizmet etmeye çalıştığını belirten Soylu, yolun bitirilmemesinden dolayı her hafta ölümlü kazaların yaşandığını belirterek, “Bir buçuk saatlik yol şu anda iki buçuk saat sürüyor. Yaşadığımız bu çilenin sona erdirilmesini bekliyoruz.  Yetkililerden çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyoruz.”dedi. 

Sık sık Diyarbakır Bingöl yolunu kullanan yolcular ise, şoförün gösterdiği tepkiye destek verdi. Hasta sevkleri ve aile ziyaretleri nedeniyle birçok kişi tarafından yoğun olarak kullanılan Diyarbakır- Bingöl karayolunun standartlara uygun olarak yapılmadığını belirten yolcular, yapımı devam eden yolun bir an önce bitirilmesini istediklerini dile getirdi (Nihat Kanat-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler