“5 yıldır elektriksiz yaşıyoruz”

“5 yıldır elektriksiz yaşıyoruz”

Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı Açıkgüney köyünde yaşayan iki amcaoğlu, yaklaşık 5 yıldır elektriklerinin olmadığını ifade ederek bu konuda mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Kiğı ilçesine bağlı Açıkgüney köyünde yaşayan amca çocukları Ali Dağlayan ile Aziz Dağlayan,  5 yıl önce yaptıkları evlerine hala elektrik verilmediğini belirterek bu konuda yetkililerin mağduriyetlerini gidermelerini istediler.

Yeni yaptıkları evlerinde elektriklerinin olmadığını ve durumu yetkililere bildirmelerine rağmen 5 yıldır elektrik alamadıklarını söyleyen Ali Dağlayan, “Köyde kendi arazim olan tarlamda ev ve hayvanlar için bir han yaptım. Hayvancılıkla uğraşıyorum. Yaptığım evin elektriği için AKSA elektrik şirketine başvurdum. Köyümüzde yeni yaptığım ev ve hayvanlar hanı arasında 1-2 kilometre kadar bir mesafe var. Elektrik şirketi, ‘köy uzak olduğu için köyden sana elektrik veremeyiz’ dediler. ‘Ama yakının da bir trafo var, Onu al oradan sana elektrik vereceğiz’ dediler, bende kabul ettim. Orada bulunan elektrik trafosunu 10 bin TL vererek satın aldım. Durumu elektrik şirketine bildirdim, geldiler ama yine elektrik vermediler.” dedi.

“5 yıldır yerleşim yerimizde elektrik yok”

Yaklaşık 5 yıldır, yeni yerleşim yerinde elektriksiz olduğunu ifade eden Ali Dağlı, “5 yıldır, orada elektriksiz yaşıyorum ve orada hayvancılık yapıyorum. Elektrik olmadığı için işlerim hep aksıyor. Yeteri kadar, hayvancılıkta ürün alamıyorum. Bende bu ülkenin bir vatandaşıyım. Bize üvey evlat muamelesi yapılmasın. Elektriğim olmadığı için mağdurum ve çok zor şartlarda yaşıyorum. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum.” diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

“Bu devirde elektriksiz yaşıyoruz”

Ali Dağlayan’la amca çocukları olduğunu ve aynı mağduriyeti kendisinin de yaşadığını söyleyen Aziz Dağlayan, “Ben de aynı yerdeyim.  Evimizi ve hayvanlar için han yaptık ama elektriksiz yaşıyoruz. Enerji delme müsaadesini almamıza rağmen elektrik şirketi bize elektrik vermiyor. Diyorlar ki ‘kendi imkânlarınızla yapın’ biz kendi imkânlarımızla yapamayız. Trafoya zaten büyük bir para verdik. Yine de elektrik verilmedi, bu konuda mağduruz. Hayvancılık yapıyoruz ama bu şekilde verim alamıyoruz. Mağduruz, devlet bu konuda bize yardım etsin ve mağduriyetimizi gidersin.” diye konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler