50 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

50 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

Darbe soruşturması kapsamında açığa alınan öğretmenlerin yerini sözleşmeli öğretmenler doldurulacak. Eylül ayına kadar 50 bin sözleşmeli öğretmen atanacak.

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle Milli Eğitim Bakanlığının boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilecek.

Sözleşmeli öğretmen alımında adaylar, KPSS ve sözlü sınav başarısına göre değerlendirilecek. Sözleşmeli öğretmenliğe atanacakların başvuruları, sözlü sınava alınacakların belirlenmesi, sözlü sınav konuları, sözlü sınavın usul ve esasları, atanmaları Milli Eğitim Bakanlığınca yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenecek.

Sözleşmeli öğretmenler 4 yıl başka yere atanamayacak

Atanan sözleşmeli öğretmenler 4 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde ise istihdam edilen öğretmenin eşi bu öğretmene tabi olacak. Sözleşmeli öğretmenler 4 yılını tamamladıkları takdirde, bulundukları yerdeki öğretmen kadrolarına atanacak ve aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak ve bu kişiler hakkında adaylık hükümleri de uygulanmayacak.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler