520 yetim hediyelerle sevindirildi

520 yetim hediyelerle sevindirildi

Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Yetim Dayanışma Günleri’ programında 520 yetim sevindirildi.

İHH'nın her yıl bahar aylarında geleneksel hale getirdiği ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında bu yıl Şanlıurfa’da 8’nci programını düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 520 yetime çeşitli oyuncak ve nakdi yardımda bulunularak yetimler sevindirildi.

Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programa Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Müftüsü İhsan Açık ve yetim aileleri katıldı.

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa Temsilciliği Başkanı Behçet Atilla, Şanlıurfa’da da 601 yetime sponsor olduklarını söyledi.

Sponsor oldukları yetimlere her ay düzenli olarak nakdi yardımda bulunduklarını ifade eden Atila, “Her yıl bahar aylarında kutsal emanetler olan yetimlerimiz için ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında tertiplediğimiz programlarla yetimlerimizin yüzünü güldürüyoruz. Bu yılda Şanlıurfa’da sekizincisini düzenlediğimiz programda 520 yetimi oynayacağımız oyunlarla ve vereceğimiz hediyelerle yüzlerini güldüreceğiz” dedi.

‘Yetimler bizlere bir emanettir’

Yetimlerin kendilerine bir emanet olduğunu ifade eden Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Biz hayata imtihan gözüyle bakıyoruz. Bizlerin imtihanı yetimlere yardım ederek yüzlerini güldürmekse, sizlerin imtihanı ise bu tarz bir musibet karşısında göstereceğiniz sabırdır. Bu gerçekten güzel bir programdır. Biz bu programda olmaktan mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Çocuklarla halat çekme oyunu, koşu yarışı ve çeşitli oyunlar oynandı. Yetim çocuklar ilahi ve şiirler okudu. Okul bahçesinde serilen hasırlar üzerinde çocuklarla beraber cemaatçe öğle namazı kılındı.

Program, katılanlara yemeklerin ikram edilmesinin ardından yetim annelerine zarf içinde nakdi yardım, çocuklara da oyuncakların verilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.