55 ülkeden gelen öğrenciler coğrafyalarını tanıttı video foto

55 ülkeden gelen öğrenciler coğrafyalarını tanıttı video foto

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği '9. Uluslararası Öğrenci Buluşması' etkinliği kapsamında 55 ülkeden gelen öğrenciler Kayseri'de açtıkları stantlarla coğrafyalarını tanıttı.

Kayseri’de faaliyet yürüten Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneğinin (KUDER) Cumhuriyet Meydanı Kurşunlu Otoparkında düzenlediği ‘9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’ etkinliği kapsamında 55 ülkeden gelen öğrenciler açtıkları stantlarla ülkelerini tanıttı.

“Biz Kardeşiz” sloganıyla birçok ülkenin renklerini bir araya getiren “9. Uluslararası Öğrenci Buluşması” programı Tanzanya'dan gelen Enver Hoca'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut açılış ve selamlama konuşması yaptı.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Bulut, “Bugün burada '9. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nı gerçekleştirmekteyiz. '9. Uluslararası Öğrenci Buluşması' ülkemizde bu yol 9'uncusu yapılıyor." dedi.

Kayseri’de 55 ülkeden gelen ve ayrıca 80 ülkenin öğrencilerinin bulunduğunu dile getiren Bulut şöyle devam etti: "Renkler ve diller farklı olsa da biz bir milletiz. Yaşadığımız dünyada insanlık içinden çıkılmaz buhranlar girdabında bulunmaktadır. Kapitalizm dünyayı sömürmek için insanların farklılıklarında faydalanmada ve onları kardeş kavgasına düşürmektedir."

Program Sirilanka’lı Refik’in tüm öğrenciler adına yaptığı konuşmasıyla devam etti. Refik, "Sizlere 55 ülkeden gelen arkadaşlarım adına hitap edeceğim. Emininki arkadaşlarımı ve sizleri hüzünlendiren bir olaya tanıklık ediyoruz, bu olay ise Müslümanların içinde bulunduğu durumdur. Neredeyse Müslümanların bulunduğu tüm beldelerde terör, kan gözyaşı var. Müslümanlar Allah bir tek ümmet buyurmamış gibi birbirimizden habersiz yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

KUDER çatısı altında bir araya gelen öğrencilerin işlerinin kolaylaşacağını belirten Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "İnsanlar birbirlerini tanıdıkça ve birbirleriyle görüştükçe insanların iyi niyetleri güçlenecektir. İnsanlar birbirlerine karşı düşmanlık beslediklerini görüyoruz. Aynı okulda, aynı yatakhanede aynı ortamlarda beraber olmuş olan ve yıllarca arkadaşlık yapmış olan bu gençlerin kendi ülkelerine döndüklerinde, kendi ülkelerinin idarecisi olduklarında ya da önemli pozisyonlarda bulunduklarında nitekim diğer ülkeler hakkında fikirleri olacaktır. KUDER çatısı altında gençlerin bir araya gelmeleri ve birbirlerini daha fazla tanımaları işlerini daha da kolaylaştıracaktır." diye konuştu.

Kayseri'de yaklaşık 2 bin yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğu bilgisini veren Düzgün, "Kayserimizde bulunan 4 üniversitemizde yaklaşık olarak 2 bine yakın yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir. Bunun öncesinde lise çağında Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde de yaklaşık 50'den fazla ülkeden 500 öğrenci aynı ortamda ve kardeşlik çatısı altında eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedirler." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yapılan çalışmaların uluslararası ciddi artılar getireceğini söyleyen Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "İçinde bulunduğumuz coğrafya birçok sıkıntıları barındırıyor.  Tarihte de böyle olmuştur, âmâ bizler birbirimizi sevmedikçe kâmil mana da iman etmiş olamıyoruz. Birbirimizi sevince, birbirimize güvenince ve birbirimizin ilerlemesine hep beraber yardımcı olacağız. Ben burada lider insan yetiştirmek üzere kurulan böyle bir yapının inşallah son derece faydalı olacağına, başarılı olacağına ve siyasi istikrar olarak hemen yanı başlarında bulunduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Başbakanlığın, Gençlik ve spor Bakanlığımızın ve DİKA gibi diğer kuruluşlarımızla beraber burada yapılan iş birliğinin yalnızca Türkiye’de değil yalnızca bölgesinin değil aynı zamanda ülkemizin uluslararası arenada, uluslararası yapıda da çok ciddi artılar getireceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Bakın terör İslam’la bağdaştırılmaya çalışılıyor." diyen Yıldız son olarak şunları kaydetti: "Yalnızca İslam’la beraber olmaya çalışılıyor. Terör bugün din, dil ırk ayrımı yapmaksızın, insanları baş belası haline gelmiş. Ve ortaklaşa mücadele ile beraber hallolabilecek yapılardır. Cehaletin beslediği en büyük yapılardan biridir. O yüzden okuyacağız, araştıracağız, fikir sahibi olacağız ve hikmet sahibi olacağız."

İLKHA































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler