57'nci Alay Vefa yürüyüşü için sabah namazında buluştular

57'nci Alay Vefa yürüyüşü için sabah namazında buluştular

​Bitlis’te gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında sabah namazında bir araya geldiler.

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "57'nci Alay ve Çanakkale Şehitlerine Vefa Yürüyüşü" için gençler sabah namazında bir araya geldiler.

Etkinlik, merkez Hüsrevpaşa Mahallesi’nde bulunan Siteler Camii’nde düzenlendi. Sabah namazına gelen gençlere ve vatandaşlara Kur’an-ı Kerim okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından cemaatle sabah namazı kılınarak dualar edildi, ilahiler söylendi.

Burada kısa bir konuşma yapan Din Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Elmas, Çanakkale’de verilen mücadelenin önemine dikkat çekerek, İslam ve Kur’an için mücadele eden bir ecdadın torunları olmakla gurur duyduklarını belirtti.

Çanakkale’ye gelenlerin İslam’ı ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini hatırlatan Elmas, "Çanakkale’de tevhid bilinciyle hareket edildi. İslam’ın yok edilmesi, Müslümanlığın ortadan kaldırılması, inançların ortadan kaldırılması için yapılan bir savaş olduğunu her zaman farkındaydılar ve muvaffak oldular. Bu aziz yurdumuzu, bu güzelim memleketimizi, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış olan bu memleketi kurtarmak pahasına canlarını feda etmiş bir neslin evlatları olarak, aynı dirence ve aynı gayrete sahip olmamız gerekiyor." dedi.

Sabah namazının ardından cami çıkışında katılımcılara sıcak çorba ikramı yapılırken, 300 metre uzunluğunda açılan Türkiye bayrağıyla, tekbirler eşliğinde merkez şehitliğine yürüyüş gerçekleştirildi. Burada okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından program sona erdi.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.