58 kiloluk kabak büyük ilgi gördü

58 kiloluk kabak büyük ilgi gördü

​Bitlis'te satışa sunulan 58 kiloluk kabak görenlerin ilgisini çekti.

Bitlisli Murat Yeşilgül'ün isimli çiftçinin yetiştirmiş olduğu 58 kiloluk kabağı görenler, şaşkına uğradı.

Bitlis merkeze bağlı Zeydan Mahallesi'nde ikamet eden Murat Yeşilgül, bahçesinde yetiştirdiği dev kabakları pazara getirerek satışa sundu. Sadece hayvan gübresiyle yetiştirilen kabaklar görenlerin büyük ilgisini çekti.

İlk kez bu ağırlıklarda kabak gördüklerini söyleyen vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kimi vatandaşlar cep telefonlarıyla kabakları çekerken kimi vatandaşlar da güç gösterisi yaparak kabağı kaldırmaya çalıştı.

Bahçesinde 58 buçuk kilo ağırlığında kabak yetiştiren Murat Yeşilgül, gelecek yıl 80 kilo ağırlığında kabak yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Yeşilgül, “Kabakları bahçemizde yetiştiriyoruz. Kesinlikle fenni gübre kullanılmamış. Tamamen hayvan gübresi ve suyla yetiştirilmiş. Toprak ile hiçbir bağlantısı olmamış bu kabakların. Her biri 50 kilo geliyor. Bir tanesi 58 kilo 600 gram geldi. Onu vatandaşın biri alıp İstanbul’a götürdü. Allah nasip ederse inşallah önümüzdeki yıl 80 kilo ağırlığında kabak yetiştirmeyi hedefliyorum." dedi.

Vatandaşların ilgi göstermesi kendisini memnun ettiğini dile getiren Yeşilgül, geçen yıl bundan daha büyüklerini yetiştirdiklerini, fakat satmayı düşünmediğini dile getirerek, vatandaşların hatıra fotoğrafını çekmeleri kendilerini memnun ettiğini ifade etti. (Şükrü Tontaş- İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.