5’inci Harem-i Şerif olan Ulu Camii’nde Berat gecesi ihya edildi

5’inci Harem-i Şerif olan Ulu Camii’nde Berat gecesi ihya edildi

Ramazan ayının müjdecisi olarak bilinen Berat Kandili, Diyarbakır’da İstanbul İl Müftüsü ve Üsküdar Belediye Başkanı'nın katılımıyla ihya ve idrak edildi.

Ramazan ayının müjdecisi olarak bilinen Berat Kandili, Diyarbakır’da İstanbul İl Müftüsü ve Üsküdar Belediye Başkanı'nın katılımıyla dualarla ihya edildi.

Berat Kandili nedeniyle Diyarbakır İl Müftülüğü ve İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından Sur İlçesi Tarihi Ulu Camii'nde program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlit, kasideler ve Salavat-ı Şerifelerin okunmasının ardından, Beraat Kandili'nin önemi hakkındaki sohbetle devam etti.

İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Diyarbakır’ın Balkanların İslamlaşmasında köprü vazifesi görmüş bir yer olduğunu belirtti.

Yılmaz, “Müslümanların Anadolu topraklarında ilk defa aldığı yer Diyarbakır’dır. Diyarbakır peygamberler diyarıdır. Balkanların İslamlaşmasında köprü vazifesi görmüş bir yerdir. Halkın ifadesiyle 5’inci Harem-i Şerif olarak kabul edilen camide Berat Kandili programı yapmak bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Gönüllerin buluşması adına, yüreklerin bütünleşmesi adına çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnsanların sevgisine, mesafelere engel olamıyor. İnsanlar mekânları buldukça gönülleri buluşturuyorlar. Burada bir zenginlik yaşıyoruz. İstanbul, Ankara’dan çok farklı yerden kardeşlerimizle, Diyarbakırlı kardeşlerimizle 1400 yıllık İslam şehrinde Beraat Kandili'ni beraber ihya ediyoruz. Ve kardeşliğimize tarih döşüyoruz. Bu gecenin ümmeti İslam’a hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise şunları kaydetti:

“Bizler İstanbul ve Üsküdar’dan arkadaşlarımızla, hocalarımızla, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte Diyarbakır çıkarması yaptık. İşin doğrusu İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Gelin tanış olalım işi kolaylaştıralım’ projesiyle karşılıklı tecrübe paylaşımı projesi vesilesiyle buradayız. Biz Üsküdar Belediyesi olarak önemli bir proje ortağıyız. Zaten bunu iki yıldır yapıyoruz. Geçen sene Mardin’e geldik, bu sene de Diyarbakır’a geldik. Biz istiyoruz ki hoşgörü, tahammül, barış ve sevgi bütün Türkiye’mize, bütün coğrafyamızda dalga dalga yayılsın. Çok net bir mesajı var, ülkemizde, şehrimizde kavgaya gerek yok.”

Öte yandan cami çıkışında cemaate Üsküdar Belediyesi tarafından lokum ve kandil simidi dağıtıldı.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.