'6-7 Ekim Olayları Kürt Halkı için Milattır'

'6-7 Ekim Olayları Kürt Halkı için Milattır'

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve parti sözcüsü Mehmet Yavuz, 6-7 Ekim olaylarının Kürt halkı açısından bir milat olduğunu belirterek, bu katliamı unutmaları veya unutturmalarının mümkün olmadığını söyledi.

ADIYAMAN - HÜDA PAR Genel Sekreteri ve parti sözcüsü Mehmet Yavuz bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a geldi. Kahta ilçesinde partililerle bir araya gelen Yavuz, burada iç ve dış gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

6-7 Ekim olaylarının Kürt halkı açısından bir milat olduğunu söyleyen Yavuz, bu katliamı unutmaları veya unutturmalarının mümkün olmadığını ifade etti.

Uyguladıkları vahşet gerçek yüzlerini açığa çıkardı

HÜDA PAR ve İslami STK'ların bilinçli olarak hedef seçildiğini belirten Yavuz, 90 yıl önce Müslüman halkın dindar kimliğini hedef alan Kemalist saldırganlığın bir benzerinin Kürdistan coğrafyasında PKK ve HDP yandaşlarınca mazlum Kürt halkına uygulandığını söyledi. Yavuz, "Hamdolsun ki hedeflerine ulaşamadıkları gibi, kurban eti dağıtan masum gençlere uyguladıkları vahşetle demokratlık maskesinin arkasına gizledikleri gerçek yüzlerini açığa çıkarmışlar ve Türkiye kamuoyunun haklı öfkesi ve nefretini kazanmışlardır." dedi.

Yavuz, HDP'li yöneticilerin 'Provokatörler devreye girdi' şeklindeki açıklamalarının, fiyaskoyla neticelenen kalkışmanın üzerini örtmeye, kamuoyunda oluşan aleyhlerindeki olumsuz havayı dağıtmaya ve azmettiricisi oldukları katliam girişiminin ağır faturasının sorumluluğundan kaçmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Korkakça ve kalleşçe şehid edilen kardeşleri için camia olarak yürek yangını yaşadıklarını, ancak şehidlerin pak kanlarının fütuhatlara vesile olduğunu gördükçe de teselli bulduklarını söyleyen Yavuz, öncekilerin başına gelen ağır musibetlere uğramayı da sırat'ul mustakim üzerinde olduklarına dair bir yol işareti olarak gördüklerini belirtti.

Devlet katliamlarla yüzleşerek, gereğini yerine getirmeli

Gündemdeki Dersim tartışmalarına da değinen Yavuz, Cumhuriyet tarihinin esasen katliamlar tarihi olduğunu, sadece Dersim'de değil birçok yerde halkın makul ve masum taleplerinin orantısız bir şiddetle bastırıldığını söyledi. Piran'da, Zilan'da, Dersim'de, Konya'da Çumra'da, Bolu, Düzce, Yozgat ve Rize gibi yerlerde insanlığa karşı ağır suçların işlendiğini belirten Yavuz, devletin bütün bunlarla yüzleşerek bir özeleştiri, özür dileme ve tazminat dahil her türlü gereği yerine getirme yerine lokal düzeydeki kısır tartışmalarla gündem saptırmaya çalıştığını ifade etti.

İslam dünyasındaki istikrarsızlık Siyonist İsrail'i zevkten kudurtuyor

Siyonist İsrail'in tarihindeki en rahat anları yaşadığını ifade eden Yavuz, İslam dünyasındaki istikrarsızlık ve iç karışıklığın Siyonist'i zevkten adeta kudurttuğunu ve bu kudurganlıkla Müslümanların ilk kıblegahı Mescid-i Aksa'ya alçakça saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi. Yavuz, Siyonist askerlerin necis postallarıyla mescidin içine girecek derecede küstahlaştığını, başta kadınlar olmak üzere kendilerine engel olmaya çalışan müminleri darp ederek gözaltına aldığını kaydetti.

Yavuz, bu alçaklık karşısında halkı Müslüman olan ülke liderlerinin etkin tedbirler geliştirme yerine, birkaç cılız kınama ile yetinmelerinin tam bir zillet ve acziyet olduğunu ifade etti.

Suriye'deki iç savaş ümmetin bağrında derin yaralar açmıştır

Üç yıla yakın bir zamandır Suriye'de yaşanan iç savaşın ümmetin bağrında derin yaralar açtığını dile getiren Yavuz, çok haksız ve insafsız eleştiri ve suçlamalara maruz kalma pahasına hep hakikati söylediklerini, ilk başlarda Suriye'ye müdahale konusunda heveskar bir tutum içine giren hükümetin, geldiğimiz aşamada "Bizi Suriye batağına çekmek istiyorlar" noktasına gelmesini ise memnuniyet verici bir gelişme olarak gördüklerini ifade etti.

Genel seçimler için istişareler sürüyor

2015 genel seçimlerine hangi usullerle girecekleri konusunda da istişarelerini sürdürdüklerini belirten Yavuz, kısa bir süre içerisinde bu çalışmalarını tamamlayarak kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.  (Mehmet Eren - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.