“6-7 Ekim’de paralel yapı ve  PKK el eleydi”

“6-7 Ekim’de paralel yapı ve PKK el eleydi”

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Keleş, 2014 yılında yaşanan 6-7 Ekim olaylarında emniyet içindeki paralel yapının ve PKK'nin ele ele verdiğine dikkat çekti.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Ahmet Keleş,  Diyarbakır’da HDP /PKK tarafından 2014 yılında  6-7 Ekim’de gerçekleştirilen ve Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Ahmet Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş’in vahşice katledildiği olaylarda emniyet içerisindeki paralel yapının ve PKK'nin  beraber hareket ettiğini belirterek önemli tespitlerde bulundu.

ABD destekli darbe girişimine ilişkin İLKHA’ya değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Keleş, Paralel Yapı’nın PKK ile işbirliği içerisinde olduğunu ifade ederek, 6-7 Ekim olaylarında emniyetin içerisindeki Paralel Yapı’nın bu olayları bastırmak yerine körüklediği, önlemek yerine ise adeta yangına benzinle gittiğini söyledi.

“Üniversite yönetimi, HDP lehine gezi programları, sohbetler ve yemek programları düzenlendi”

Kendisinin Dicle Üniversitesinin yönetiminde yer aldığını hatırlatan Keleş, “Bir Ramazan ayında,  Osman Baydemir Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanıyken,  biz üniversitenin genel sekreterine ‘hastane yakınlarında faydalı olması için belediye adına Ramazan Çadırı kuralım’ önerisini verdik ama üniversite yönetimi izin vermedi. Daha sonra Baydemir, rektör hanımı tebrike geldi. Böylelikle gelişmeler başladı ve paralel yapı devreye girdi. Üniversite adeta paralel yapının bir üssü haline geldi. Üniversite paralel yapının üssü haline gelince, yönetimin stratejisi de değişti. Yani üniversite paralel yapının stratejisine dönüştü. Artık yavaş yavaş ilişkiler farklı boyutlar kazanmaya başladı, bu ilişkiler farklı boyutlarda öyle bir yere geldi ki 27 Haziran seçimlerine gelirken Ekrem Dumanlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak ile görüştü ve arkasından tamamen belediye-üniversite işbirliği içerisinde hükümet aleyhine ve HDP lehine; gezi programları, sohbetler,  yemek programları düzenlendi. Bunların fotoğrafları var, el ele adeta omuz omuza hükümet aleyhine aleyhine çalıştılar.” Dedi.

“6-7 Ekim olaylarında,  PKK ile paralel yapının el ele olduklarını düşünüyorum”

6-7 Ekim olaylarında PKK ile paralel yapının el ele olduğuna vurguda bulunan Keleş,“Hain ilişki, Kurban Bayramı müteakiben gelişen ve büyük kurbanlar verilmesine neden olan ve Diyarbakır'a ve tarihine yakışmayan insanların sokağa çıkamadığı hazin olayların yaşanmasına sebebiyet veren olayda da ben bunların ele ele olduklarından hiç kuşku duymuyorum. Planlamada da ele ele olduklarını düşünüyorum ve özellikle bu ihanete destek veren emniyetin içindeki bu paralel örgüt elemanları bu olayları bastırmak yerine körükledi ve bu olayları önlemek yerine adeta yangına benzinle gitmek gibi faaliyette bulunduklarını tüm Diyarbakır kamuoyu da biliyor. Televizyonlara yansıyan görüntüleri burada ve farklı yerlerde hepimiz gördük bunlara şahit olduk.” şeklinde değerlendirmede bulunarak, 6-7 Ekim’de yaşanan vahşete ve paralel yapının PKK ile olan kirli ilişkilerine dikkat çekti. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel- İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler