6-8 Ekim katliamı iddianamesi kabul edildi

6-8 Ekim katliamı iddianamesi kabul edildi

Kobani bahaneli çıkarılan ve 50’den fazla insanın öldürüldüğü saldırılarda vahşice katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katledilmelerine ilişkin hazırlanan iddianameleri mahkeme tarafında kabul edildi.

Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin birçok ilinde eş zamanlı olarak Kobani bahaneli yapılan saldırılarda 50’den fazla insanın öldürülmüş, Yasin Börü ve 3 arkadaşı Kurban eti dağıtırken PKK’li çetelerce vahşi bir şekilde katledilmişlerdi.

6-8 Ekim olaylarında 7 Ekim günü Diyarbakır'ın çeşitli semtlerinde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılarında detaylı şekilde yer aldığı 53 sayfalık iddianame Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Riyat Güneş, Ahmet Hüseyin Dakak, Yasin Börü, ve Hasan Gökgöz'ün uğradığı vahşice saldırı sonucu katledilmeleri, Yusuf Er'in ise ağır yaralanmasına ilişkin yapılan operasyonlarla yakalanmış 26'sı tutuklu 34 sanık için “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" için 4'er kez, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan ise bir kez olmak üzere her bir sanık için 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiği öğrenildi.

İddianamede ayrıca bazı sanıklar hakkında da “terör örgütü propagandasını yapma” “Konut dokunulmazlığını ihlal etme” ve “Nitelikli hırsızlık” suçlarından dolayı cezalandırılmaları talep edildi. - İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.