6-8 Ekim saldırıları bir milattır

6-8 Ekim saldırıları bir milattır

​Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği 6-8 Ekim 2014'teki saldırıların bir milat olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, bu saldırıların emperyalistlerin bölge üzerindeki düşüncelerini gün yüzüne çıkardığı söyledi.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ve Azim-Der Başkanı Samir Özhan, Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün vahşice katledilmesiyle başlayan ve sonraki günlerde de bölgedeki birçok Müslüman'ın şehid edildiği süreç olarak da bilinen 6-8 Ekim saldırılarının yıl dönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle andıklarını ifade eden HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, 6-8 Ekim vahşetinin bölge ve ülke açısından bir milat olduğunu söyledi.

Altunkaynak, "2014 Ekim'inde Kobani olaylarını bahane ederek halkı sokağa çağıran HDP yetkilileri, halkın sokağa çıkması ile birlikte bölgemizi ve ülkemizi kaosa sürüklemek istemiştir. Kendi emellerine ulaşmak için Yasin Börü ve arkadaşlarının şahadetine vesile olmuşlardır. 6-8 Ekim saldırıları bir milattır. Çünkü bölgemiz ve ülkemiz üzerinde oynanan emperyalist düşüncelerin gün yüzüne çıkmasını sağlamıştır. Kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları aslında Müslüman halk ve gençlik üzerinde oynanan kirli oyunların gün yüzüne çıkmasına vesile olmuşlardır. Bu vesileyle 6-8 Ekim saldırılarının iyi tahlil edilmesi gerekir."

6-8 Ekim vahşetinin müsebbiplerinin yargılanmadığını ve bu gençleri yetiştirenlerin de halen zindanda olduklarını hatırlatan Azim-Der Başkanı Samir Özhan, 6-8 Ekim vahşetinin 15 Temmuz gibi ders kitaplarında yer alması gerektiğini ifade etti.

Özhan, "6-8 Ekim olayları sadece bir katliam olarak değil bölgedeki hatta belki Türkiye’deki tüm Müslümanları bir imha projesiydi. Kardeşlerimizin şehit düşmesi bölgedeki izzetli, dinlerine bağlı olan şerefli Müslümanların direnişi ile onların tüm planlarını altüst etmiştir. Şu unutulmamalıdır ki Müslümanlar bu bölgede var oldukça Allah’ın izni ile 6-8 Ekim olaylarına sebep olan o zihniyet sürekli yok olmaya mahkûm olacaktır." şeklinde konuştu. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.