650 kiloluk Köpekbalığı Urfalıları şaşırttı

650 kiloluk Köpekbalığı Urfalıları şaşırttı

Okyanus açıklarında yakalanarak Şanlıurfa’ya getirilen 650 kilo ağırlığındaki köpek balığı halkın ilgisini çekti.

Okyanus açıklarında yakalanarak Şanlıurfa’ya getirilen 650 kilo ağırlığındaki köpek balığını tezgâhta görenler ilk defa bu kadar büyük bir balık görmenin şaşkınlığını yaşadı.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte balığa olan talep artarken esnaf ise tezgâhlarda yerini alan balıkların satışından memnun görünüyor. Kente getirilen balıkların çoğu Fırat nehrinden karşılansa da yoğun talebi karşılamak için yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere değişik bölgelerden balık çeşitleri getiriliyor.

Okyanus açıklarında Şanlıurfalı bir balıkçı tarafından yakalanarak şehre getirilen köpekbalığı, ton balıkları ve kılıçbalıkları halkın yoğun ilgisini çekti. Balıkçı tezgâhında gördükleri büyük köpekbalığına hayretle bakan Şanlıurfalılar, ilk defa bu kadar büyük bir balık görmenin şaşkınlığını yaşıyor. İki buçuk metre boyunda olan köpekbalığının ağırlığı 650 kilo iken ton balığının ise 350 kilo olduğu belirtildi.

Balıklarla ilgili konuşan esnaf Behçet Sili, “Biz Urfalı vatandaşlarımıza Türkiye’nin çeşitli yerlerinden olmak üzere yurtdışından ve uzak okyanus açıklarına kadar her yerden çeşitli balık cinslerinin gelmesini sağlıyoruz. Şu anda gördüğünüz bu balıkların cinsleri Camgöz Köpek balığı, Ton balığı ve Kılıç balığıdır. Mesela Camgöz Köpek balığı iki buçuk metre boyunda 650 kilo ağırlığındadır. Ton balıkları ise bir buçuk metre boyunda 350 kilodur.” diyerek tezgahlarında bulunan ilginç balıklar hakkında bilgi verdi.

“Bu balıklar kilometrelerce uzak okyanus açıklarından getirildi.” diyen Sili, “ Şanlıurfalı bir kardeşimiz tarafından yakalanan bu çok değerli Ton balıkları, kansere ilaç gibidirler. Bunların faydaları çoktur ve yiyenler, ileriye dönük hastalıklardan arınmış olurlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler