7 asırlık Bursa Tarihi Çarşıda hedef 40 milyon liralık ciro

7 asırlık Bursa Tarihi Çarşıda hedef 40 milyon liralık ciro

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla düzenlenen "2. Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" başladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliğinin iş birliğiyle, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni yeniden cazibe merkezi haline getirmek amacıyla düzenlenen "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" kortej yürüyüşüyle başladı.

Yürüyüş öncesi Orhangazi Parkı'nda tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, geçen yıl "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri"ne bin 250 firmanın katıldığını söyledi.

Burkay, "Bu yıl 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'ne bin 500 kişinin katılmasını tahmin ediyorum. Geçen yıl 20 milyon liralık bir iş hacmi oluşmuştu. Bursa ve çevre illerinde ki halkları bu etkinliğe bekliyoruz. İnşallah esnafımız günümüz tüketici alışkanlıklarını karşılayacak şekilde hizmetlerini vereceklerdir. Çarşılarımız, alışveriş merkezi kültüründen kurtulmak isteyen bu yeni dönemde de tüketicilerimize nefes alacakları bir yaşam alanı sunacak." ifadelerini kullandı.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin 7 asırlık geçmişi ve yaklaşık 850 bin metrekarelik büyüklüğüyle dünyanın açık alandaki en özel alışveriş merkezleri arasında yer aldığını belirten Burkay, "İnsanlar artık kapalı mekânlar yerine tarihiyle, kültürüyle bütünleşen alanları tercih ediyor. Dünyada alışveriş kültürü hızla değişiyor. Bu değişimi iyi okumamız ve kurgumuzu oluşturmamız gerekiyor günü kurtaran değil, yeniliklere göre geleceğini bugünden kurgulayan Bursa hepimizin ortak hedefidir." dedi.

"Hedef 40 milyon liralık ciro"

Burkay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgemiz, tarihi kimliğine yeniden kavuşuyor. Kurumsal Gelişim Programı ile yaklaşık bin firmamız, eğitim ve gelişim programlarımızdan faydalandı. 31 Ağustos'a kadar sürecek olan alışveriş günleri de esnafımızın ticaret hacmine katkı sağlayacak. Alışveriş günleri kapsamında 3 ay boyunca bölgemizde yaklaşık 40 milyon liralık ciro hedefliyoruz. Bu programımız hem çarşımıza hem de kent ekonomisine moral verecek. Payitaht Çarşı Alışveriş Günlerimizin başta çarşı esnafımız olmak üzere tüm Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyor, herkesi alışveriş için çarşımıza bekliyoruz.”

"Alışveriş merkezi ile tarihi çarşılar birbirinin rakibi değildir"

Törende kısa bir konuşma yapan Bursa Valisi İzzettin Küçük, tarihi çarşıların özünü koruyacaklarını aktardı.

Çarşılar ve alışveriş merkezlerinin rakip olmadığını dile getiren Küçük, "Tarihi çarşı bölgelerimiz sadece alışveriş merkezi değil ayrıca bir dinlenme ve buluşma yeri. Tarihin hissedildiği bu bölgenin canlanması için katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'ne bu yıl yaklaşık bin 250 firma akredite olurken bölge esnafının talebi üzerine alışveriş günlerini bu yıl 3 ay sürecek. Geçtiğimiz yıl 200 bin hediye çekinin dağıtıldığı ve 20 milyon liralık cironun oluştuğu alışveriş günlerinde, tüketiciler toplamda 100 TL'lik her alışveriş için bir çekiliş kuponu almaya hak kazanacak. Müşteriler, çekiliş ile 10 otomobil, 10 laptop ve 10 akıllı cep telefonu hediyelerinden birini kazanabilecek.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.