70 arıcıya kovan dağıtıldı

70 arıcıya kovan dağıtıldı

Şırnak'ta "Bal Teknem Projesi " kapsamında 70 arıcıya kovan dağıtıldı

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Uludere Kaymakamlığı ve Uludere İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürüttükleri " Bal Teknem Projesi " kapsamında 70 arıcıya arıcılık malzemesi dağıttı.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve beraberindekiler Şırnak Uludere ilçe merkez, ile Hilal ve Şenoba beldelerinde incelemelerde  bulundu.

Vali Su, Uludere Kaymakamlığı ve Uludere İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bal Teknem Projesi " kapsamında 70 arıcıya  arıcılık malzemesi teslim törenine katıldı.

Arıcılık malzemesi teslim törenine   Vali Ali İhsan Su'nun yanı sıra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, İlçe Kaymakamı İbrahim Halil Şıvgan, Şenoba Tugay Komutanı Tuğgeneral Vahap Özoğlu ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat İnan  katıldı.

Uludere'nin Ballı köyünde gerçekleşen  törende bir konuşma yapan Vali Su, böyle bir süreçte yapılan organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmamızı gerektiren bir süreç geçirdiklerini ifade eden Vali Su şunları söyledi:

"Konum olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğimizi korumamız ve bir olma günleri yaşayacağımız zaman içerisindeyiz. Böyle güzel organizasyonların devamını diliyorum. Çünkü iklim ve konum olarak çok müsait bir coğrafyada yaşıyorsunuz. İnşallah hem ailenize hem topluma iş sahibi birer işveren olarak katkı sağlarsınız. Şırnak bal ile, üretim ile, hayvancılık ile anılır bir il olur inşallah "

Vali Su, devlet olarak istihdam ve üretim yapan bütün vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından 70 arıcıya bin 750 arılı kovan, boş kovan ve petekler teslim edildi.

Vali Su ve beraberindekiler daha sonra Şenoba Beldesine giderek, Şenoba İlkokulunu  ziyaret etti.

Burada öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Su, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Hilal beldesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Su, vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Şırnak'a döndü. (İLKHA)

 

 

 

 

 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.