8. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali etkinlikleri başladı

8. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali etkinlikleri başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen 8. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali Etkinlikleri kapsamında “Karpuz Koşusu“ Diyarbakır Hipodromunda gerçekleştirildi.

8. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali etkinlikleri başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen 8. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali Etkinlikleri kapsamında “Karpuz Koşusu“ gerçekleştirildi. Koşunun sonunda Kupa Töreni düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Çınar Kaymakamı Selami Kaya, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve çok sayıda yarış sever katıldı. Hipodromda 2000 metre kum pist kategorisindeki koşuyu Cevher Canlıka’nın sahibi olduğu ve Jokey Galip Kılıç’ın bindiği "New Alaçat“ adlı at kazandı. Koşuyu kazanan atın sahibi Cevher Canlıka adına Mahmut Çizik’e, kupa takdim edildi. Başkan Atilla, Çizik'i ve Jokey Kılıç'ı tebrik etti.

Festival etkinliklerle devam edecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen 8. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali Etkinlikleri kapsamında, 22 Eylül'de Festival Korteji oluşturulacak. Medya Kavşağında bir araya gelecek kortejdekiler, 15 Temmuz Şehitler Parkı'na kadar yürüyecek. Karpuz Yarışmalarının yapılacağı etkinlik, Sanatçı Selçuk Balcı konseriyle devam edecek. 23 Eylül'de ise, Tarihi On Gözlü Köprü'de sanatçılar yerel türküleri seslendirecek, çayda çıra gösterimi yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, herkesi 8. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali etkinliklerine davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler