8 milyondan fazla Yemenli açlık tehlikesi ile karşı karşıya

8 milyondan fazla Yemenli açlık tehlikesi ile karşı karşıya

​Birleşmiş Milletler, çatışmalar nedeniyle yardımları ulaşamadığı Yemen'deki insani krize dikkat çekerek, 8 milyondan fazla insanın açlık tehlikesiyle karşı karıya olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler, Yemen limanlarında Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından yapılan denetimler konusundaki endişelerini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), Suudi koalisyonundan ve birçok Arap ülkesinden ve Yemen hükümetinden, ticari limanlar yoluyla gıda ve yakıt ithalatını güçlendirmelerini istedi. BM ayrıca insani faaliyetler üzerinde artan kısıtlamalar ve ticari ithalattaki azalma ile yenilerde Yemen’deki çatışmaların arttığını belirtti.

BM, Suudi liderliğindeki koalisyonun denetimlerinin nakliye şirketlerinin güven kaybetmesine neden olduğunu açıkladı. BM aynı zamanda Yemen limanları ile Kızıldeniz kıyısı arasındaki ticari gıda maddesi ticaretindeki düşüşe ilişkin endişelerini de dile getirdi.

Yemen’deki çatışmanın son haftalarda yoğunlaştığını belirten Birleşmiş Milletler insani yardım koordinatörü Andrew Lukak, çatışmalar nedeniyle insani yardım faaliyetlerini kısıtladığını ve gerekli ticari malların ülkeye ithal edilmesini azalttığını söyledi.

Lukak, "Yaklaşık 8 milyon 400 bin Yemenli, açlık tehlikesi altındadır ve şartlar iyileşmezse, on milyonlarca Yemenli daha bu tehlikeyle karşı karşıya kalacaktır." dedi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler