8 nüfusluk ailenin dramı yürekleri burkuyor

8 nüfusluk ailenin dramı yürekleri burkuyor

Van Merkez Tuşba İlçesine bağlı Yalı Mahallesinde ikamet eden ve epilepsi hastası olan 7 çocuğuna hem anne hem de babalık yapan annenin durumu yürekleri burkuyor.

Kocasının geninden gelen hastalıktan dolayı 8 çocuğu epilepsi hastası olarak dünyaya gelen annenin dramı, yürekleri burktu. Bundan 10 yıl önce baba emekli olurken Antalya’ya taşınan aile, bir müteahhidin  babayı dolandırmasıyla aile dağıldı.

Canan Kahramanoğlu’nun eşi dolandırıldıktan sonra evini terk ederken, anne 8 epilepsi hastası çocuğuyla ortada kaldı. Bu sırada hastalıktan dolayı Antalya’da bulunduğu esnada 1 çocuğunu da kaybeden anne 7 çocuğuyla tekrar Van’a döndü. Şu an üç ayda 850 TL’lik maaşla, metruk bir evde geçinmeye çalışan aile, bir yardım eli bekliyor.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Canan Kahramanoğlu (51), günümüzde sağlam insanların dahi üç ayda 850 TL’lik maaşla geçinmesinin imkânsız olduğunu belirterek, hasta olan çocuklara bu maaşla bakmanın imkansız olduğunu bu sebeple yetkililerden bir an önce bir yardım eli beklediğini söyledi.

10 yıl önce eşinin emekli olmasıyla birlikte Antalya’ya taşındıklarını, ancak orada eşinin dolandırıldığını ve bütün mal varlığını orada kaybettiklerini belirtenCanan Kahramanoğlu, 7 çocuğuyla bir başına ortalıkta kaldığını söyledi.

Kahramanoğlu, “Eşim 10 yıl önce emekli oldu, Antalya’ya gittik. Antalya’da bir müteahhitle tanıştı. Tanıştığı müteahhit eşimi kandırarak bütün mal varlığını  elinden aldı. Bu yüzden eşim bir anda bizi terk etti. Ben de Antalya’da epilepsi hastası olan çocuklarımla bir başımıza kaldık.” dedi.

Epilepsi hastası kız darp edildi şizofren oldu

Doktorların epilepsi hastası kızının evlenmesinde bir sorun olmayacağını belirtmesi üzerine kızını  evlendirdiğini, evlendikten sonra da eşi ve kayınvalidesi tarafından kızının darp edildiğini dile getiren Kahramanoğlu, kızının darp edilmesinden sonra şizofren olduğunu, bebeğinin ise ortalıkta kaldığını belirterek, “Doktor epilepsi hastası olan çocukların evlenmesinde bir sorun olmayacağını, ilaçlı tedavi görmelerinin yeterli olabileceğini söyledi. Bu yüzden epilepsi hastası olan bir kızım evlendi. Ancak evlendiği zaman eşi ve kayınvalidesi sürekli darp ettiğinden olayı kızım şizofren oldu.  Kızımı hastanelere yatırdık, bebeği ise ortalıkta kaldı.” İfadelerini kullandı.

8 nüfusluk aile 3 ayda bir 850 TL’lik maaşla geçiniyor

3 ayda bir kendilerine verilen 850 TL’lik maaşla geçinmeye çalıştıklarını söyleyen anne Kahramanoğlu, “Diğer 5 kızım da epilepsi hastasıdır, kızlarım çok mağdurdurlar ve bu anlamda hiç gelirimiz de yok. Bizlere 3 aydan  3 aya 850 TL bir maaş bağlandı. Bu 850 lira evimizin kira olması nedeniyle ona bile yetmiyor. Evimiz yıkık olması nedeniyle başka eve geçmek istiyoruz ama ev sahipleri 3 ayda bir kiranın geciktirilmesinden dolayı bizlere ev vermiyor.” şeklinde konuştu.

Herhangi bir gelirleri  olmadığı için 7 nüfusluk ailenin tek geçim kaynağı olan anne Karamanoğlu, bir gün çalıştığı esnada trafik kazası geçirdiğini ve şu an tek bacağının işlevini kaybettiğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı;

“Benim erkek çocuğum da mağdurdur. Oğlum zayıf ve epilepsi hastası olduğundan dolayı kimse iş vermiyor. Kendisinin ne evi ne de işi var. Ben özellikle erkek çocuğuma bir maaş veyahut bir yardım istiyorum. Epilepsi oğlumun bir maaşı olsa en azında bir evi olur ve kendi geçimini sağlamaları rahat olur. Bana da bir maaş olursa evimi tutar, 3 tane ağır epilepsi hastası olan kızlarımın başında oturur geçimimizi sağlarız. Zaten 10 yıldır babaları terk etti. 10 yıldan beri çocuklarımın bakımını ben üstleniyorum. Bende bir gün çalıştığım esnada trafik kazası geçirdim. Geçirdiğim trafik kazasından dolayı ayağım işlevini kaybetti. Bu yüzden şu an pazarlara çıkıp dantel, oya, el işlemeli bebek patikleri satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyorum.”  

“Şu an içinde bulunduğumuz ev kiralık ve ev sahibi bayramdan sonra evi satacağını söyledi." diyen Karamanoğlu, "Bu perişan halimizle nereye çıkabilir ki? Erkek çocuğumun da bir işi, bir maaşı olsa en azında istediğimiz yerde bir kiralık ev tutabileceğiz. İsteğimiz bana ve evli olan epilepsi oğluma bir maaş bağlanmasıdır. Maaşım olması halinde en azında çocuklarımın başında durabilirim.” dedi.

“Maddi durumumuzdan dolayı hiçbir yere başvurmadım”

Maddi durumunun yetersizliğinden dolayı şu ana kadar kimseye el açmadığını dile getiren anne Karamanoğlu, artık kendisinin de çalışacak gücü kalmadığını belirterek, “Şu ana kadar durumumuzdan dolayı hiçbir yere başvurmadım, ilk kez bunları dile getiriyorum. Sadece Antalya’da olduğumuz dönmelerde bir oğlum vefat etti. Arada Antalya’ya gidiyorum, oğlumun mezarını orada bırakıp dönemiyorum. Antalya’da mağduriyetimden dolayı Van’a geldim. Bu anlamda burada maddi bir gelir talep ediyorum, bir imkânımız olsun istiyorum. Zaten çocuklarımın bakımından dolayı Van’da kalmak zorundayım. İstediğim en azında bir maaşım ve içinde çocuklarımla oturabileceğim bir evim olsun.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.