8 yıldır Mevlid-i Nebi etkinliklerinde ücretsiz çorba dağıtıyorum

8 yıldır Mevlid-i Nebi etkinliklerinde ücretsiz çorba dağıtıyorum

Siirt'te lokanta işleten Murat Aldemir, Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)'in Mevlid-i Nebi etkinlikleri münasebetiyle 8 yıldır Mevlidi Nebi etkinliklerinde ücretsiz çorba dağıtığını ifade etti.

Diyarbakır’da bir televizyon programında izlediği kutlu doğum etkinliğinde, esnafların vatandaşlara gün boyu ücretsiz ikramda bulunduklarından etkilenerek böyle bir etkinliği yapmaya karar verdiğini belirten Aldemir, 8 yıldır Mevlid-i Nebi etkinliklerindeg vatandaşlara ikramda bulunduğunu söyledi.

"Esnaflık yaptığım sürece Peygamber Efendimiz için çorba dağıtacağım"

8 yıl önce Diyarbakır’daki esnafların Mevlid-i Nebi etkinliklerinde insanlara ücretsiz ikramda bulunduklarından etkilendiğini vurgulayan Aldemir,  "8 yıl önce Diyarbakır’da bir televizyondan izlediğim bir etkinlikten ilham alarak ücretsiz çorba dağıtmaya başladım. Kutlu doğum haftası nedeniyle bir çarşıda etkinlik yapılmıştı. Bu etkenlikte bir berber, 'Ben bugün bütün vatandaşları ücretsiz tıraş edeceğim,' diyordu ve Peygamber efendimizin ruhuna hediye ediyordu. Bir başka lokanta esnafı, 'Ben ücretsiz yemek vereceğim,' diyordu. Çaycı ücretsiz çay servisi yapıyordu ve ben de onlardan esinlendim, bana örnek oldular. Ben de Siirt’te böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdim ve çorbacılık yaptığım sürece her sene Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için ücretsiz çorba dağıtacağım." ifadelerini kullandı.

"Ben de Peygamber Efendimizin ümmetindenim"

Yaptığı etkinlikten dolayı Siirtli vatandaşların takdirini kazandığını belirten Aldemir, "Allah’a şükürler olsun ki ben de Peygamber Efendimizin ümmetindenim, onlar yapıyor da ben neden yapmayayım? Bu tür etkinlikler hoşumuza gidiyor. Ümmetin birliği açısından da çok önemli buluyorum. Biz de bu vesileyle her sene bir gün vatandaşlara ücretsiz çorbayı Peygamber Efendimizin ruhuna hediye ediyoruz. Gün boyunca çorba salonumuzda 7-8 tencere yani 700-800 adet çorba ikramında bulunuyoruz. Siirtli kardeşlerimiz yaptığımız bu etkinlikten dolayı tebrik ediyor ve çok memnun kalıyorlar." dedi.

"Bir şeyler yapma gayreti içerisinde olmak takdire şayan bir davranış"

Mevlid-i Nebi etkinliği münasebetiyle esnafın davetini kırmayan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Esnafımızın, Peygamberimizi hatırlatması ve bir şeyler yapma gayreti içerisinde olması takdire şayan bir davranış olduğunu söyledi.

Altıok, " Kardeşimiz Mevlid-i Nebi vesilesiyle her sene vatandaşlara çorba ikramında bulunuyor. Bizleri de davet etti, bizler de bu davetine icabet ettik. Allah hayrını kabul etsin. Yaptığı çok güzel bir uygulama. Önemli olan Hazret Resulullah’ı hatırlatması ve bir şeyler yapma gayreti içerisinde olması. Takdire şayan bir davranış, kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Etikliğe katılan Abdurrahman Erbek adlı vatandaş, Böyle bir günde Peygamber Efendimizi hatırlamak adına yapılan çok güzel bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Erbek, "Sürekli hacı ağabeyin yanında çorbamızı içip kahvaltımızı yapıyoruz. Bugün çorbanın ücretsiz olduğunu bilmiyorduk. Şu anda sizden öğrendik. Buranın çorbası Siirt’te meşhurdur. Böyle bir günde Peygamber Efendimizi hatırlamak adına yapılan güzel bir etkinlik. Kendisine teşekkür ediyorum, keşke bütün esnaflarımız böyle bir günü bayram ilan edip bu tür etkinlikler yapsaydı. İnanın, onun mallarına bereket getirecek. Çünkü sadaka kuyu gibidir. Ne kadar su çekersen iki katı su gelir. Allah bu kardeşimizin işini rast getirsin, Allah ondan razı olsun." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler