80 hanelik köye 4 yıldır imam atanmıyor-video

80 hanelik köye 4 yıldır imam atanmıyor-video

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı 80 hanelik İkizler (Kızank) köyüne 4 yıldan bu yana imam atanmamasına köylüler tepki gösterdi.

Mutki'ye bağlı 80 hanelik İkizler (Kızank) köyüne 4 yıldan bu yana imam atanmamasına köylüler tepki gösterdi. Yaklaşık bin 500 nüfuslu köye 4 yıldır imam atanmıyor. İmam evi olduğu köye imamın atanmamasına köylüler tepki gösteriyor.

Sorunlarını defalarca yetkili mercilere aktardıklarını ifade eden köylüler, cenazeleri olması halinde yakınlarında bulunan mezradan imam geldiğini belirtti. Köylüler, imamı olmayan camiye gözleri gibi bakıyorlar.

Namaz vakitlerinde camiye gelen köylüler bazen ferdi bazen de namaz kıldırabilen bir köylünün arkasında namazlarını eda ediyorlar. Camide bulunan Kur’an rahleleri ise imam olmadığı için görüntüden öteye gitmiyor.

4 yıldan buyana köylerine imam atanmamasına tepki gösteren köylülerden Abdullah Kılıç, “4 senedir İkizler merkez köyümüzde imam yoktur. Cuma namazlarında karşı köylerden imam gönderiyorlar. Maalesef bize imam gönderilmiyor.

Oysa köyümüzde imam evi var. Köy evlerinin çoğu toprak damlıyken imam evi çatılıdır. Köyde cenaze olduğunda, yakın köyde bulunan Kur’an Kursu’ndan imam gönderiliyor. Her aybaşı gidip müftülüklerden bize imam atanması için müracaata bulunuyoruz. Fakat atama yok diye bize imam gönderilmiyor.” diye konuştu.

80 hanelik bir köyde imamın olmayışının kabul edilir bir durum olmadığını ifade eden köylülerden Abdülbari Ulaş ise, “Bir köyde imamın olmayışı kabul edilir bir durum değil. Çocuklarımızı camiye göndermek istiyoruz fakat onlara ders verecek imam yok. Köylerde imam evleri yoksa imamın gelmemesi normal karşılanabilir. Ama köyümüzde cami var. İmam evi var. Neden imam gönderilmiyor? İl müftülüğü başta olmak üzere tüm yetkili mercilere sesleniyoruz. Bize bir imam gönderin.” dedi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.