81 il ve dünya başkentlerinde ağaç dikmek için yola çıktı

81 il ve dünya başkentlerinde ağaç dikmek için yola çıktı

​İşinden istifa ederek, “her ile bir fidan” hayaliyle yola çıkan Yunus Emre Karaca, geldiği Bitlis’te öğrencilerle çöp toplayıp, fidanları toprakla buluşturdu.

Farkındalık oluşturmak için projesinin ilk adımını memleketi Kastamonu’ya bağlı Tosya ilçesinin Çifter köyünde atarak yola çıkan Yunus Emre Karaca, sekizinci durağı Bitlis oldu. Hayalini kurduğu projesini hayata geçirmek için işinden istifa eden Karaca, tüm kıyafetlerini Kızılay’a, kitaplarını ise halk kütüphanesine bağışladı.

Sırtına aldığı çantasıyla otostop çeke çeke illeri dolaşan Karaca, gittiği her ilde bir fidanı toprakla buluşturuyor. Türkiye’nin 81 ili ve dünya başkentlerinde hayalini devam ettirmeyi hedeflediğini belirten Karaca, toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladığını söyledi.

Doğu illerine yönelik algıları kırmak istediğini vurgulayan Karaca, her kesin rahat bir şekilde buralara gelebileceğini belirtti.

Karaca, “Bugün Bitlis’te projemin 8’inci ayağını gerçekleştiriyorum. Projelerimin arasında Bitlis’in çok özel bir yeri var. Çünkü burada genç arkadaşlarla birlikte temizlik yaptık. Daha sonra fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Bu şekilde topluma bir katkı sağlamayı planlıyoruz. Bu güne kadar yaptığım etkinliklerin içinde en kalabalığı bu oldu. Genç arkadaşların bu farkındalığa destek vermesi beni mutlu etti.” dedi.

İşini bırakarak, 81 il ve dünya başkentlerine ağaç dikmeyi hedefliyor

Amacının toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren Karaca, şunları söyledi:

“Bundan sonra otostop ile Hakkâri’ye gideceğim. Zaten amacımız toplumda farkındalık oluşturmak. Çünkü insanlar buraya arabalarıyla zor gelirken, ben otostop ile geliyorum. Hiçbir sıkıntı yok. İstiyorum ki tüm halkımız buraya gelsin. Ben Kastamonu’dan buraya gelebiliyorsam, buranın halkı da oraya giderek, beraber kardeşliği yaşayabiliriz. Bu güzel etkinlik için Bitlis Belediyesine ve halkına çok teşekkür ediyorum. Kendim bir arkeoloğum. Tarih boyunca insanlar hayatta iz bıraktığını gördüm. Bende bu yolu seçtim. Bu yola çıkmadan önce tüm kıyafetlerimi Kızılay’a, kitaplarımı halk kütüphanesine bağışladım. Sebebi ise mülkiyet duygusunu ortadan kaldırmaktır. Çünkü insanlar bir şeye sahip olmuyorsa, bunun derdine de düşmüyor. Hayata bu şekilde iz bırakmayı planlıyorum. 81 ili ve dünya başkentlerini gezmeyi ve buralarda ormanlar oluşturmayı hayal ediyorum. Aslında yavaş yavaş hayallerime kavuşuyorum. Sağ olsun halk gün geçtikçe daha çok bana destek veriyor. Bu farkındalığı Türkiye’ye ve dünyaya duyurmamıza yardımcı oluyor.”

Dünya barışına katkı sunmak adına temsili olarak ağaç diktiklerini belirten Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Zahir Saldıran ise “Bitlis Belediyesi olarak dünya barışına katkı için temsili olarak, burada bir ağaç dikmeyi gerçekleştirdik. Bunun yanında genç ve çocuklarımızla birlikte çevre temizlik etkinliğini başlattık. Amacımız farkındalık oluşturmak. Etkinliğe katılan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler