81 ilde öğrencilere karne dağıtıldı

81 ilde öğrencilere karne dağıtıldı

2018 – 2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, bugün 81 ilde öğrencilere dağıtılan karne ile sona erdi.

Türkiye'nin 81 ilinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 18 milyon öğrenci bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Sabahın erken saatlerinde okudukları okullarına akın eden öğrenciler, öğretmenleri tarafından düzenlenen törenlerle karnelerini aldılar. Karne ile birlikte çeşitli belgeleri hak eden öğrencilere karnenin yanı sıra bazı ödüller verildi.

Karne dağıtımından önce öğrencilere yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirilmesi noktasında tavsiyelerde bulunan öğretmenler, yaz tatilinde özellikle kitap okuma tavsiyesinde bulundular.

15 günlük yarıyıl (sömestr ) tatilinin, birinci dönemden kalan eksiklikleri ikinci dönemde tamamlamak adına güzel bir fırsat olduğunu kaydeden öğretmenler, öğrencilere tek tek karnelerini takdim ettiler.

Okul öncesinde bir milyon 542 bin 491, ilköğretimde 10 milyon 840 bin 709 ve ortaöğretimde 5 milyon 391 bin 580 öğrenci olmak üzere toplam 17 milyon 774 bin 780 öğrenci karnelerini alırken, resmi eğitim ve özel okullarda görev yapan bir milyon 121 bin 250 öğretmen de öğrencilerle birlikte yarıyıl tatiline girmiş oldu.

Ayrıca, ülkelerindeki iç savaşlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve burada eğitim – öğretim hayatını devam ettiren binlerce öğrenci de Türkiye'deki akranları gibi karne sevinci yaşadı.

2018 – 2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 4 Şubat 2019 tarihinde başlayacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.