88 yaşında ve yalnız başına 20 yıldır tek odalı evde foto video

88 yaşında ve yalnız başına 20 yıldır tek odalı evde foto video

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, 20 yıldır tek başına bir odada hayatını idame ettirmek için mücadele veren 88 yaşındaki yardıma muhtaç kadının sergilediği kanaatkârlık görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Cami mahallesinde 20 yıldır yalnız başına daracık bir odada hayatını idame ettirme mücadelesi veren 88 yaşındaki Ünzile Çalışıcı isimli kadının içinde olduğu sıkıntı ve maddi zorluklara rağmen sergilediği kanaatkârlık örneği görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Silvan’da Cami Mahallesi’nde ikamet eden ve damadına ait olduğu öğrenilen tek odalı bir evde hayatını idame ettirmeye çalışan Ünzile ana, yaşlılık nedeniyle çaresiz olduğunu, ancak ömrünün sonuna doğru elinden de pek bir şey gelmediğini söyledi.

“Oldukça fakir bir insanım ve yardıma muhtacım”

Zaman zaman yürümekte bile güçlük çektiğini belirten Ünzile ana, yıllardır tek başına yaşadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Allah kimseyi düşürmesin. Oldukça fakir bir insanım ve yardıma muhtacım. Bir Müslüman, bir yardım etti ise onunla geçinip gidiyorum. Elimizdekine hamd olsun ancak maddi imkânsızlık nedeniyle geçimimi sağlamakta zorluk çekiyorum. Bakalım rabbim bana da bir kapı açacaktır.”

“İki kızım var onlarda evli ve evlerindeler”

Eşini 20 yıl önce kaybettiğini ve o günden bu yana tek başına hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Ünzile ana, " 20 yıldır damadımın olan bu bahçede bu evde kalıyorum. Kimsem yok. Erkek çocuğum yok. İki kızım var, onlarda evli ve evlerindeler.” dedi.

“Allah’tan tek isteğim evlatlarımın acılarını bana göstermemesi”

Damatlarının da maddi sıkıntılar yaşadıkları için kendisine bakamadıklarını söyleyen Ünzile ana, Allah’tan tek isteğinin evlatlarının acılarını kendisine göstermemesi olduğunu söyledi.

Ünizle ana, “Bana burada yer veren damadımdan da Allah razı olsun. Bana sadece gıda yardımı ve geçimimi sağlamam için biraz yardım etseler başkada bir şey istemem.” İfadelerini kullandı.

“Devlet yetkililerinin bana sahip çıkmalarını istiyorum”

Zaman zaman yaşadığı sıkıntılarda da bahseden Ünzile ana, bir gün abdest almak için bahçeye çıktığında ve bir seferinde de bahçenin içindeki banyoya gittiğimde yere düştüğünü ve yaklaşık bir ay boyunca yerde kaldığını söyledi.

Ünzile ana, “Çok zor durumdayım devlet yetkililerinin bana sahip çıkmalarını istiyorum.” çağrısında da bulundu. İLKHA






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.