9 kişinin katiline 11 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

9 kişinin katiline 11 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Gaziantep’te boşanmak istediği eşi ile 8 yakınını öldürdükten 55 gün sonra İzmir’e kaçarken yakalanarak tutuklanan Yusuf Taş hakkında 11 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Gaziantep'te eşi ve 8 akrabasını öldürdükten 55 gün sonra İzmir’e kaçarken otogarda yakalanan Yusuf Taş hakkında yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianame kabul edildi.

Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianame sonucunda Yusuf Taş’ın ‘Birden fazla kişiyi tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması istendi. İddianamede 9 kişiyi katleden sanık Yusuf Taş için 11 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, kendisine yardım ve yataklık ettiği iddia edilen 4 yakınına da ceza verilmesi talep edildi.

Geçtiğimiz Şubat ayında boşanmak istediği eşi ile 8 yakınını öldürdükten sonra kayıplara karışan ve 55 gün sonra İzmir’e kaçtığı sırada Gaziantep Otogarı’nda yakalanan Yusuf Taş için hazırlanan iddianame Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

 İddianamede 9 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla Taş hakkında 11 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Yusuf Taş'a yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen kardeşi ve babası hakkında ise “Suç delillerini yok etmek, Gizleme ve Değiştirmek, Suçluyu kayırmak” suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandığı belirtildi.

Yusuf Taş hakkında hazırlanan iddianamede, Taş’ın olay günü eşi Tuba Taş’ın teyzesi Şenel Çakmak'ın evinde bulunduğu, Turan Taş'ın Yusuf Taş ile telefonla görüştüğü ve taraflar arasında sözlü tartışma yaşandığı ve Yusuf Taş’ın motosikletle Şenel Çakmak'ın Düztepe Mahallesi'ndeki evine geldiği belirtildi.

İddianamede, Çakmak’ın evi önünde yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine Tuba Taş'ın annesi Kudret Taş'ın karakola gitmek için evden ayrıldığı sırada eve girip, kapıyı kapatmasına fırsat vermeyen Yusuf Taş'ın eve girerek, koridorda bulunan Tuba Taş ile Turan Taş'a yanında getirdiği tabancayla ateş ettiği, daha sonra kilitli olan odanın kapısını kırarak içeri girdiği ve Taş'ın burada bulunan Şenel Çakmak ile bir çocuğunu öldürdüğü, iki çocuğu da yaraladığı ve daha sonra olay yerinden motosikletiyle kaçtığı yer aldı.

Yusuf Taş'ın buradan eşi Tuba Taş'ın kendisinden boşandıktan sonra husumetli olduğu amcaoğluyla evlendirileceği dedikoduları nedeniyle, amcası Mustafa Taş'ın evine gittiği, burada da amcası, eşi ve çocuklarını öldürdükten sonra kaçtığı ifade edildi.

Yusuf Taş, hakkında hazırlanan iddianamede ise şu ifadelere yer verildi:

“İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu araştırma ve takip sonucunda, Yusuf Taş, Gaziantep Otogarında  İzmir'e gitmek üzere bindiği otobüste yakalandı. Şüphelinin alınan ifadesinde olay yerine giderken içtiği iki hap nedeniyle bir şey hatırlamadığını beyan etse de mevcut delillerin sanığın tasarlayarak, eşini ve diğer maktulleri öldürdüğünü göstermektedir. Ayrıca Yusuf Taş’ın kardeşinin kayınbabası olan  Mehmet Eraslan'ın, Yusuf Taş’ın  İzmir'e oradan da yurt dışına çıkması için farklı bir isimle Yusuf Taş’a refakat etmek üzere kendisi de otobüs bileti aldığı, baba Halil ile kardeşi Şerif Taş ve dayısı Arif Taş’ın şüphelinin saklanmasına yardım ettikleri ve suç aleti tabancayı saklayarak, suç delillerini gizlediği anlaşılmıştır.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.