90 Yaşındaki Mavi Marmara Aktivistine Kelepçe!

90 Yaşındaki Mavi Marmara Aktivistine Kelepçe!

ABD'de geçen hafta siyahi bir gencin öldürülmesinin ardından yapılan protestolarda 90 yaşındaki aktivist Hedy Epstein da gözaltına alındı.

ABD'nin Missouri eyaletinde siyah bir gencin geçen hafta polis tarafından vurularak öldürülmesi üzerine başlayan gösteriler sürerken, bölgeden skandal görüntüler gelmeye devam ediyor.

Missouri'nin St. Louis kentinin Ferguson adlı dış mahallesinde meydana gelen olayda Michael Brown adında 18 yaşında silahsız bir genç polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Ferguson semtinde günlerdir devam eden protestolarda dün olaysız başlayan gösterilere sert müdahale eden polis, çocukların, yaşlıların ve gazetecilerin de bulunduğu kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve sis bombalarıyla müdahale etti.

90 YAŞINDAKİ AKTİVİSTE GÖZALTI

Gezi Vandallığını canlı yayınlayan BBC ve CNN gibi medya kuruluşlarının görmezden geldiği olaylarda 90 yaşındaki aktivist Hedy Epstein da gözaltına alındı.

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı fotoğrafla birlikte ABD polisinin ne kadar acımasız ve sert müdahalelerde bulunduğu tekrardan ortaya çıktı.

Hedy Epstein kimdir?

15 Ağustos 1924 doğumlu Hedy Epstein, Filistin davasına destek vermesiyle tanınan Alman asıllı Amerika siyasi bir aktivist.

Epstein’in ailesi Almanya’nın Freiburg kentinde yaşayan bir Yahudi ailesi, fakat o 1948 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. Kendisi şu anda St Louis Missouri de ikamet ediyor.

Holokost'tan sağ kurtulan kişilerden Hedy Epstein, İHH’nın öncülük ettiği Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisinde bulunuyordu.

2009 yılının Aralık ayında Gazze ablukasını kaldırmak için Mısır’ın Kahire şehrinde gerçekleşen yürüyüşe katıldı.

MUHABİRE DE KELEPÇELİ GÖZALTI

Sosyal medyada paylaşılan bir diğer fotoğrafta da yaşanan olayları fotoğraflamak isteyen bir muhabirin de gözaltına alındığı görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler