AA muhabirleri Diyarbakır'da PKK'lilerin saldırısına uğradı

AA muhabirleri Diyarbakır'da PKK'lilerin saldırısına uğradı

Diyarbakır'da Kürtçe okul için Ferzad Kemanger İlkokulu önünde başlatılan nöbet eyleminde çıkan olaylarda 50 kişi gözaltına alınırken, olayları görüntülemek isteyen Anadolu Ajansı muhabiri bıçaklandı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da Pazartesi günü Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Kürdi-Der ve Eğitim Destek Evleri tarafından açılan ancak aynı günün akşam saatlerinde Valilik tarafından kapatıldıktan bir gün sonra, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından mührü sökülerek açılan ve Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu'na, Salı günü akşam saatlerinde ikinci kez takılan mühür, bugün akşam saatlerinde yeniden söküldü.

Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu çoğu çocuk , genç ve kadınlardan oluşan kalabalık, saat 17.00 sıralarında DBP binasından okulun bulunduğu yere kadar bir yürüyüş yaptı ve okulun önünde nöbet eylemi başlattı.

 

Anadolu Ajansı Muhabiri bıçaklandı
Kürdi Der, Eğitim Sen ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, birer Kürtçe konuşma yaptıktan sonra kalabalık grup dağıldı. Bir grup,  polisin okulu tekrar mühürlememesi için okul bahçesinde nöbet tutarken, aralarından bir kişi, Anadolu Ajansı foto muhabiri Hüseyin Bağış'a saldırarak  bıçakladı.


Yaralı muhabir, yanında bulunan kişilerin yardımıyla, okulun içine götürüldü ve okulun giriş kapısını da kilitledi. Bu sırada arkadaşını yalnız bırakmak istemeyen ve kendisi de okulun içine girmek isteyen Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ise, giriş kapısının önünde bekleyen eylemciler tarafından tartaklandı.

Yaşanan   olayın ardından polis, okulun bahçesinde nöbet tutan eylemcilere müdahale etti. Yaşanan arbede sonrasında polis, okul bahçesinde bekleyen yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.


Bıçakla baldırından yaralanan foto muhabiri Hüseyin Bağış ve tartaklanan Aziz Aslan, daha sonra olay yerine çağrılan ambulansla Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi  altına alınan Bağış ve Aslan'ın durumlarının iyi olduğu öğrenildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.