AB dağılırsa Müslümanlar bir araya gelebilir foto

AB dağılırsa Müslümanlar bir araya gelebilir foto

İngiltere’nin referandum sonucu Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı aldığını hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “AB dağılırsa bu, Müslümanların bir araya gelmesinin imkânı ve şartlarının oluşması demektir.” dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır Bismil İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İngiltere’nin referandum sonucu Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı aldığını hatırlatarak AB’nin dağılmasının Müslümanların bir araya gelmesine imkan ve fırsat oluşturacağını vurguladı.

Özel bir  düğün salonunda gerçekleşen iftar programına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz’ın yanı sıra HÜDA PAR GİK üyesi Abdussamed Yalçın, HÜDA PAR Bismil İlçe teşkilatı, sivil toplum kuruluşu  temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez açılış ve selamlama konuşması yaptı. Ardından kürsüye gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İslam âleminde yaşanan zulümlere dikkat çekti.

“İslam ümmeti batılı emperyalistlerin fitne ve fesatlarıyla paramparça edildi”

İslam ümmetinin içinde bulunduğu dağılmışlığın  ve iç savaşların sebebinin Avrupa ülkeleri ve  Amerika olduğunu söyleyen Yılmaz, “Ramazan ayında özelikle insanların ibadete daha yakın olduğu bir zamanda iftar yemekleri vermek belki en güzel adetlerden bir tanesidir. Ancak şuan İslam coğrafyasının birçok yerinde iftarını açacak bir lokma yiyecek bulamayan insanlar var. Yanı başımızda Suriye’de insanları perişan eden bir savaş var. Yine İslam coğrafyasının birçok yerinde İslam düşmanlarının, özelikle emperyalist düşmanların fitne ve fesadıyla paramparça edilmiş ve bir birine düşürülmüş olan Müslümanlar var. İslam âlemi şuanda yüreğimizi dağlıyor ve elimizden bir şey gelmediği için çaresizlik içerisinde bunu sadece izlemekle yetiniyoruz.” dedi.

Müslümanların şu an içinde bulunduğu durumun sebebinin sayı azlığından olmadığını ifade eden Yılmaz, bunun sebebinin birliktelik yoksunluğundan kaynaklandığına vurgu yaptı.

Yılmaz,  “Müslümanların ayrılığı fitne ve fesada kapılıp bir biriyle çekişmesinden dolayıdır. Yine bunun sebebi İslam coğrafyasının üzerinde emelleri bulunan batılı emperyalistler, Amerika ve Avrupa birliğidir.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Afrika ülkeleri açlıkla karşı karşıya. Bu, onların topraklarının verimsizliği veyahut o coğrafyanın, o ülkelerin fakirliğinden değil.  Bilakis şuan yeryüzünün en zengin toprakları Afrika topraklarıdır. Yer altından doğalgaz, petrol fışkırıyor. Aynı şekilde yer altında kömür ve elmas madenlerinin hemen hemen hepsi Afrika’da ama bakıyoruz ki açlıktan ölen, perişan olan ülkeler Afrika ülkeleridir.  Dünyayı ve İslam coğrafyasını sömürmek için güç birliği eden, siyasi bir birliktelik oluşturan Avrupa ülkeleri, Amerika ve benzeri ülkeler, bir araya geliyor, güçlerini birleştiriyor. Müslümanları kabile ve aşiretlere, mezhep ve gruplara parçalıyor, rahat bir şekilde küçük lokmalara ayırdığı bu İslam ülkelerini kolayca yutuyor. Bizim ülkemizdeki zenginlikleri alıp kendi ülkelerine rahat bir şekilde taşıyabiliyor.”

“AB dağılırsa bu, Müslümanların bir araya gelmesinin imkânı ve şartlarının oluşması demektir”

Müslümanların kendi kişisel menfaatlerini, kavimcilik ve mezhepçiliği bir tarafa bırakmaları gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Bizler bir ümmetiz, İslam ümmetiyiz ve İslam ümmetinin gerektirdiklerini yerine getirmemiz lazım. Ümmetin menfaatini düşünmemiz lazım. Biz ne zaman ki Müslümanların menfaatini düşünmeye başlarsak o zaman ümmet bilinciyle hareket etmiş olacağız ve o zaman siyasi birlikteliği oluşturabileceğiz. İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı aldı. Avrupa Birliği dağılırsa bu, Müslümanların bir araya gelmesinin imkânı ve şartlarının oluşması demektir. Çünkü bu dağılma, fitne ve fesat projelerinin çökmesi manasına geliyor demektir.”  diye konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler