AB Ülkelerinin Siyasi Müsteşarları Van TSO’yu ziyaret etti

AB Ülkelerinin Siyasi Müsteşarları Van TSO’yu ziyaret etti

AB Ülkelerinin Siyasi Müsteşarlarından oluşan bir heyet Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Danimarka  AB Türkiye Delegasyonu, Portekiz, İngiltere, Belçika ve İspanya Büyükelçileri Siyasi müsteşarları , Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret etti.

Ziyarette Van TSO Başkan Vekili Yavuz Karaman, Meclis Başkan Vekili Bülent Harman ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz hazır bulundu.

Heyet adına konuşan Danimarka Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Stig Paolo Piras Van’ın konumu, bulunduğu yer ve sahip olduğu potansiyelleri ile önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Bu nedenle Van’da çeşitli görüşmeler yapıyoruz.  Buraya gelmeden önce yaptığımız araştırmada Van Ticaret ve Sanayi Odası AB ile çok önemli bağlar kurmuş. Proje ortaklıkları var. Dolayısı ile bu kent için çok önemli bir kurum olduğunuzu biliyoruz.” ifadesini kullandı.

Van’ın tarihi kadim bir kent olduğunu ifade  Takva,  “Van Tarih boyunca her zaman çok önemli bir yaşam merkezi olmuştur. İstanbul ve Ankara başkent olmadan önce Van 3 bin yıl önce Urartulara başkentlik yapmıştır. Ayrıca Türkiye’nin AB üyesi olması durumunda Van, AB’nin en doğu sınırı olacaktır. Bu açıdan bile ne kadar önemli bir kent olduğu ortadadır” dedi.

Takva son olarak, özellikle Avrupa Birliği’nin çözüm sürecine sadece siyasi olarak değil, Ekonomik Kalkınma ile birlikte destek vermesi gerektiğini belirterek, “Ülkenin en büyük sorunu bölgeler arası gelir dağılımındaki adaletsizliktir. Bunun için Çözüm süreci ile birlikte bölgemizde ekonomik olağan üstü hal uygulanmalıdır” dedi. (İlyas Akkoş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.