ABD Barzani'den referandumunun ertelenmesini talep etti

ABD Barzani'den referandumunun ertelenmesini talep etti

​ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın, Irak Kürdistanı Başkanı Mesud Barzani’den “Bağımsızlık referandumunun ertelenmesi” isteğinde bulunduğu belirtildi.

Irak Kürdistanı Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, dün akşam Başkan Mesud Barzani’yle görüştü.

Açıklamada,  Görüşmede Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkiler ve bağımsızlık referandumun ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, Rex Tillerson'ın Erbil ile Bağdat arasında sorunların çözümü için oluşturulan Kürdistan Bölgesi heyetinin yakın zamanda Bağdat’ı ziyaret edeceğinden dolayı Barzani’ye teşekkür ettiği ifade edildi.

Tillerson'ın, 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumunun ertelenmesini ve Bağdat’la diyalog yolunun devam etmesini talep ettiği kaydedilen açıklamada, Barzani'nin bu talebe karşılık Kürdistan Bölgesi’nin Irak’la birlikte yaşama adına büyük bir çaba sarf ettiğini ancak başarılı olamadığını, bu nedenle de Kürdistan halkının kendi kaderini tayin edeceğini vurguladığı belirtildi.

Görüşmede ayrıca Barzani'nin, Tillerson'a "Referandumun ertelenmesi halinde Kürdistan halkına nasıl bir gelecek garanti verilecek?’ sorusunu yönelttiği bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.