ABD basınından, siyonist rejimin "Gazze'deki tünellere su pompalamaya başladığı" iddiası

ABD basınından, siyonist rejimin "Gazze'deki tünellere su pompalamaya başladığı" iddiası

ABD basınında çıkan haberlere göre, siyonist işgal rejimi, Gazze'de direnişçilerin kullandığı tünellere deniz suyu pompalamaya başladı. Deniz suyu basma işleminin haftalarca süreceği belirtildi.

ABD gazetelerinden The Wall Street Journal (WSJ), siyonist rejimin Gazze'deki tünellere su pompalamaya başladığını yazdı.

Gazetenin haberine göre, ABD'li yetkililer, siyonist rejimin tünellere deniz suyu pompalama planını hayata geçirdiğini iddia etti.

Tünellere yapılan operasyonların gizlilik kapsamında olduğu belirtilen haberde, söz konusu işlemin 7 ayrı pompa sistemiyle gerçekleştirildiği ve haftalarca sürmesinin beklendiği öne sürüldü.

Filistin yönetimine bağlı Sular İdaresi, 7 Aralık'ta yaptığı açıklamada siyonistlerin tünellere deniz suyu pompalayacağı iddialarına tepki göstermişti.

Açıklamada, tünellere deniz suyu pompalanmasının, özellikle yer altı suları açısından büyük bir tehlike oluşturacağı ve bu durumun ıslah edilemeyeceğine dikkat çekilmişti.

Bu adımının Gazze'de sahil yer altı su haznesinde yıkıcı etkilere neden olacağı vurgulanmış, yer altı sularında tuzluluk oranlarında benzeri görülmemiş bir artış meydana geleceği ifade edilmişti.

Ayrıca, kum tabakasında bozulmanın olabileceği ve bölgedeki birçok noktada çökmelerin meydana gelebileceği, bu durumun da, kalan evlerin ve altyapının zarar görmesine neden olabileceği, aynı zamanda toprakta tuzluluk oranını artırarak tarımın yapılamaz hale gelmesine yol açabileceği belirtilmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.