ABD, bölgede sınırları değiştirmek istiyor

ABD, bölgede sınırları değiştirmek istiyor

İran savunma Bakanı Emir Hatemi, ABD’nin bölgede kaos ve kriz çıkartarak sınırları değiştirmek istediğini söyledi.

Tahran’da düzenlenen bir sempozyumda konuşan İran savunma Bakanı Emir Hatemi, Amerika’nın bölgede iki önemli proje peşinde olduğunu belirterek, “Amerika, bölgede sınırların bölünmesi için çalışıyor. Bölge ülkeleri, kısa vadeli çıkarlarla, ABD’nin sözlerine inanmaması gerekir.” diye konuştu.

Amerikalıların bölge için bir dizi planlar yaptığını belirten Hatemi,  “Bölgenin geri kalması, zorba siyasetler ve tek kutuplu bir anlayış izleyerek ABD’nin tek seçenek olduğunu göstermeye çalışarak bölgenin kaynaklarını yağmalamaya çalışıyorlar. Bu coğrafyada ağır bedeller ödendi, kanlar döküldü, savaşlar çıkarıldı.  Ve şimdiki sınırlar oluşturuldu. Şimdi bu sınırları da değiştirmeye çalışıyorlar. Yeniden bölgede kriz, kaos ve savaş çıkarmaya, kan akıtmaya çalışıyorlar. Yüz yıl önce yaşanan acıları yeniden yaşatmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

Bölge düşmanlarının Irak Kürdistan’ında bir oyun sergilemeye çalıştığını belirten Hatemi, atılan adımlarla ilk olarak Iraklı Kürtlerin kandırılmaya çalışıldığını ve bölge sınırlarının değiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Hatemi,  “Fakat bölge halklarının bilinçli ve uyanık tavırlarıyla, Irak, İran ve Türkiye’nin ortak tavırlarıyla bu şom oyunlar etkisiz hale getirildi. Fakat büyük Ortadoğu projesiyle bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

İran savunma bakanı ayrıca,  bölgede bazı ülkelerin ABD’ye yakınlaşarak sınırlarının korunacağını sandıklarını ancak,  düşmanların bölgede sömürgeci siyasetleri izlemeye ve bölge ülkelerini daha küçük hale getirmeye çalışmalarından vaz geçmediklerini söyledi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler