ABD: Bugüne kadar 8 bin 500 IŞİD'li öldürülmüş

ABD: Bugüne kadar 8 bin 500 IŞİD'li öldürülmüş

ABD'li komutan Austin, IŞİD'le mücadelede Irak ve Suriye genelinde bugüne kadar 8 bin 500 örgüt mensubunun öldüğünü açıkladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin'in, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'yle bir araya geldiği bildirildi. ABD'li komutan bugüne kadar IŞİD’in 8 bin 500 mensubunun öldüğünü öne sürdü.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'yle görüşen Austin'in, "ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırılarında, Irak ve Suriye'de 8 bin 500 IŞİD mensubu öldürüldü" ifadelerine yer verildi. 

Austin ayrıca silahlı gruplarla mücadelede Irak güvenlik güçlerine, eğitim ve ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla yardım edilmesi gerektiğini belirtti. 

Irak meclisinden yapılan bir başka açıklamada, ABD Kuvvetler Komutanı Austin'in, koalisyon güçlerinin silahlı gruplarla mücadelede Irak'a desteğinin süreceğini belirterek, ülkedeki güvenlik durumunun öncesine göre iyi olduğunu söylediği aktarıldı. 

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'nin ise Austin'e Enbar, Salahaddin ve Musul'daki kurtarılmış bölgelerde güvenliğin sağlanması ve halkın ihtiyaçlarının temin edilmesinin önemini vurguladığı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.