ABD daha önceden vatandaşlarını uyarmış

ABD daha önceden vatandaşlarını uyarmış

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısı öncesinde ABD Dışişleri Bakanlığı'nın vatandaşlarını Türkiye’de meydana saldırılara karşı uyardığı ortaya çıktı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısı öncesi ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 29 Mart'ta yayınlanan uyarı yenilenerek Türkiye'deki saldırılara dikkat çekildiği öğrenildi.

Özellikle Güneydoğu'daki saldırılar arttığına vurgu yapılan uyarıda ABD vatandaşlarına turistik bölgelerdeki kalabalık yerlerden de uzak durmaları tavsiye edildiği belirtildi.

Uyarıda “ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Türkiye'deki terörist grupların artan tehditlerine karşı dikkatli olunması ve ülkenin güneydoğusuna seyahat etmekten kaçınmaları yönünde uyarıyor.” denilerek özellikle Suriye sınırındaki bölgelere gidilmemesi, siyasi eylemlerden ve protesto gösterilerinden uzak durulması gerektiği de ifade edildi.

Uçuşlar durduruldu

Öte yandan Atatürk Havalimanı, araç ve yaya girişine de kapatıldı. Havaalanında hiçbir uçuşa izin verilmiyor. Ayrıcı gelen uçaklar havada bekletilirken, bazıları da diğer illerdeki havalimanlarına yönlendiriliyor.(İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler