ABD dinlemelerine karşı Avrupa merkezli internet

ABD dinlemelerine karşı Avrupa merkezli internet

ABD dinlemelerine karşı Avrupa merkezli internet

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerikalı eski istihbarat görevlisi Edward Snowden'ın ifşaatlarından sonra, Amerikan denetimindeki mevcut internet altyapısına alternatif, Avrupa merkezli bir internet için bastırmaya devam ediyor.

Financial Times gazetesi, Merkel'in çarşamba günü Paris'e yapacağı ziyarette bu konuyu gündeme geçireceğini  ve "Fransa'yla yüksek seviyeli verilerin korunmasını nasıl devam ettirebileceğimizi görüşeceğiz. Her şeyden öte Avrupalı servis sağlayıcısı şirketlerle, yurttaşlarımıza nasıl güvenlik sağlayabileceklerini, birinin bir elektronik postayı ya da diğer bilgileri Atlantik Okyanusunu dolaşmadan gönderebilmesini konuşacağız" dediğini aktardı.

Gazete, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ın da geçen haftaki Washington ziyaretinde Snowden'ın ifşaatları ardından "Karşılıklı güveni yeniden tesis ettik" demesine karşın, Paris yönetiminin Avrupa merkezli internet önerilerine sıcak baktığını vurguladı.

Ancak haberde görüşlerine yer verilen teknoloji uzmanları Avrupa'da alternatif bir internet altyapısı önerilerinin, internetin nasıl çalıştığını ve bazı ABD'li şirketlerin verileri coğrafi anlamda nerede depolarlarsa depolasınlar ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'e iletmek için yasal zorunlulukları bulunmasını dikkate almadığı uyarısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.