ABD Dışişleri: Şiddeti başlatan PKK

ABD Dışişleri: Şiddeti başlatan PKK

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, PKK kamplarına yönelik düzenlenen hava operasyonlarının haklı sebepleri olduğunu, bundan şiddet eylemlerini başlatan PKK’nin sorumlu olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük düzenlediği basın brifinginde, Irak Kürdistan’ındaki PKK kamplarının bombalanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bunun sebebinin PKK’nin şiddet eylemleri olduğu ve Türkiye’nin haklı gerekçelerle karşılık verdiğini söyledi.

Düzenlediği brifingin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Toner, PKK’nin kamplarının bombalanmasıyla ilgili sorulan bir soru üzerine; bundan şiddet eylemlerini başlatan PKK’nin sorumlu olduğunu ifade etti.

Toner, “Daha önce de Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğunu açıkça ifade ettik. PKK, asker ve polislere yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Dolayısıyla Türkiye’nin çoğunlukla Irak’ın kuzeyindeki PKK unsurlarına dönük hava saldırılarını, kendini savunma hakkı olarak görüyoruz. Bizim görüşümüz gayet açık, biz PKK’yi yabancı terör örgütü olarak görüyoruz. Bu şiddeti başlatan PKK’dir ve Türkiye, kendini savunma amaçlı olarak karşılık verdi. Ama tabii ki durumun sakinleşmesini, PKK’nın şiddeti durdurduğunu ve müzakerelere döndüğünü görmek istiyoruz.” dedi.

PKK kamplarının bombalanmasıyla Suriye Kürtleriyle ilişkilerin son halinin sorulması üzerine Toner, herhangi bir sorunun olmadığını bu yönde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Koalisyon güçleri IŞİD’e karşı mücadelede muhaliflere hava saldırılarıyla yardımcı oluyor. Ama siz PKK’den bahsediyorsunuz, bu ayrı bir organizasyon, biz PKK’yi yabancı terör örgütü olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.