ABD Dışişleri: Uyarı terör tehdidine dayanmıyor

ABD Dışişleri: Uyarı terör tehdidine dayanmıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, personel ailelerine yönelik yaptığı “Türkiye’yi terk edin!” şeklindeki uyarısının özel bir terör tehdidine dayanmadığını savundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby,  Adana,  İzmir ve  Muğla'da bulunan Amerikalı personel ailelerine yönelik, “Türkiye’yi terk edin!” şeklindeki uyarının özel bir terör tehdidine dayanmadığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı 29 Mart'tan geçerli olmak üzere  Adana'daki İncirlik Üssü  ve ABD Konsolosluğu çalışanları ile  İzmir ve  Muğla'daki ABD hükümeti çalışanlarının yakınlarının "Devam eden güvenlik endişeleri" nedeniyle bölgeyi terk etmelerini istedi.

Günlük basın toplantısında Türkiye’deki ABD’li personel ailelerine yapılan “Türkiye’yi terk edin!” şeklindeki uyarılara yönelik soruları yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby,  "Uyarı, belli bir kuruma ya da bölgeye yönelik belli bir grup tarafından yöneltilen tehdit sonucu yapılmadı." dedi.

Uyarının Türkiye'deki güvenlik durumu hakkında son haftalarda yapılan analizler sonucunda alındığını belirten Kirby, analizlerini Pentagon ile de paylaştıklarını ve kurumlar arası görüşmeler sonucunda ABD’li personel yakınlarının güvenliklerini sağlamak için bu kararın alındığını söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.