ABD elçisi: İşbirliğimiz sayesinde Türkiye'de son 9,5 aydır terör saldırısı yaşanmıyor!

ABD elçisi: İşbirliğimiz sayesinde Türkiye'de son 9,5 aydır terör saldırısı yaşanmıyor!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, vize kriziyle ilgili yeni ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, devam eden vize krizine ilişkin yeni açıklamalar yaparak, kararın ABD hükümeti tarafından alındığını söyledi.

İşbirlikleri sayesinde son 9,5 aydır Türkiye'de "terör saldırısı" yaşanmadığını vurgulayan Bass, iki ülke hükümetlerinin diyaloglarıyla krizin çözülebileceğini söyledi.

Bass, "Biz tutuklamayla ilgili delil görmek istiyoruz. Şu anda bizim misyonlarımızda saklanan birisi yok. Türk polisinden de yeni bir gözaltı için talep olmadı." dedi.

John Bass'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Haftasonu Ankara'dan ayrılıyorum. ABD ve Türkiye birlikte çalıştığı zaman daha güçlü oluyoruz. Tabi ki her zaman birlikte çalışacağız diye birşey yok. Bu haftada benzer bir durum yaşadık. Türk hükümetinin aldığı karar sonrasında bir adım attık. Bu kararı kolay almadık. Büyük bir üzüntüyle aldık. Vize kararı ABD hükümeti tarafından alındı.

- Türkiye'den çalışanlarımızın neden tutuklandığına dair net bir yanıt alamadık. Aynı şey Türk diplomatlara olsa biz size söylerdik.

- Diplomatik bir yaklaşımla karşılaşmadık, ancak diyaloğu devam ettirmeye kararlıyız. Bu diyalog kamuoyu önünde olamayacak.

- İşbirliğimiz sayesinde Türkiye'de son 9,5 aydır terör saldırısı yaşanmıyor.

-Şunu belirtmek isterim ki DEAŞ artık Türkiye eylem yapamıyor. Bu bizim Türk hükümetiyle yaptığımız işbirliği sayesinde olmuştur.

- Şunu çok net olarak söyleyebilirim ki ABD bağımsız Kürt devletini desteklemiyor.

- Bu karar Amerikan hükümeti tarafından alınmış bir karardır. Dışişleri Bakanlığı Sözcümüz de bu konuda net bir açıklama yaptı. Her hükümetin yabancı diplomatlarla nasıl ilişki kuracağını onlar belirler. Biz de bu ilişkiye saygı duyarız.

- Bütün çalışanlarımız buranın vatandaşı ve Türk yasalarına uymasını isteriz. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz. Biz tutuklamayla ilgili delil görmek istiyoruz. Topuz'un görevini aşan bir eylemi varsa bunun delilini görmek isteriz.

- Şu anda bizim misyonlarımızda saklanan birisi yok. Türk polisinden de yeni bir gözaltı için talep olmadı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler