ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Türkiye'ye geliyor

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Türkiye'ye geliyor

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un yarın Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  bir TV'nin canlı yayına katılarak El-Bab'da devam eden operasyonlar ve yapılması planlanan Münbiç ve Rakka operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Işık ayrıca, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un yarın Türkiye'ye geleceğini ifade etti.

El-Bab'ın tamamen kuşatılmış durumda olduğunu vurgulayan Işık, "El-Bab merkezin temizlenmesi için yoğun bir faaliyet var. ÖSO ile birlikte yapılıyor. El-Bab tamamen temizlendikten sonra hayatın normale dönmesi bekleniyor." dedi.

El-Bab'dan sonra Münbiç'teki PYD/PKK unsurlarının tamamen çekilmesini ümit ettikleri ifade eden Işık, bu konuda ABD ile birlikte çalıştıklarını aktardı.

Arzu ettikleri sonucu şu ana kadar alamadıklarını söyleyen Işık,  "El-Bab operasyonundan sonra iki önceliğimiz var: Biri Münbiç diğeri Rakka. Münbiç'te PKK varlığını kabul edemeyiz. Bu hedefi gerçekleştirme konusunda kararlıyız." diye belirtti.

ABD'nin, Rakka operasyonunu önemsediğini vurgulayan Işık, "Bu operasyonun yanlış aktörlerle yapılmaması Türkiye'nin önceliği. Bir terör örgütüne karşı başka örgütün kullanılması felakete neden olacak bir gelişme olur. Operasyonun başarılı olmasını istiyorsanız Rakka operasyonu YPG ile değil Arap unsurlarla yapılmamalı." ifadelerini kullandı.

Dunford'la Rakka operasyonu görüşülecek

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un yarın Türkiye'ye geleceğini açıklayan Işık, Dunford'un Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la görüşeceğini aktararak, "Rakka operasyonunu birlikte yapılıp yapılamayacağı değerlendirilecek. Benim gördüğüm ABD bu konuda kesin kararını vermiş değil. Bu işi kesin PYD ile yapacağız noktasında değiller." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.