ABD Genelkurmay Başkanı: Korkarım ki Kobani Düşecek

ABD Genelkurmay Başkanı: Korkarım ki Kobani Düşecek

ABD Genelkurmay Başkanı, IŞİD’in kısa sürede Suriye’deki Kürt şehri Kobani’yi alabileceğini belirterek, "Korkarım ki Kobani düşecek" dedi.

Dempsey, IŞİD militanlarının kentin dışına yüklendiğini belirterek, Kobani`deki gelişmelerle ilgili Türk mevkidaşı ile konuştuğunu söyledi.

``KORKARIM Kİ KOBANİ DÜŞECEK``
Türkiye`nin sınırın kendi tarafına IŞİD’in geçişini önlemek için güç yerleştirdiğini belirten Dempsey, "IŞİD bunu yapmayacak kadar akıllıdır" dedi. Martin Dempsey, IŞİD’in kısa sürede Suriye’deki Kürt şehri Kobani’yi alabileceğini söyledi, "Korkarım ki Kobani düşecek" diye konuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı, IŞİD`in Kobani`yi Kürtlerden alması halinde Suriye`nin kuzey sınırının büyük bölümünü kontrol edeceğini kaydetti.

``IŞİD DÜŞMANINI ÖĞRENİYOR``
ABD’nin, IŞİD güçlerini Kobani’den püskürtmek için hava saldırısı düzenlediğini belirten Dempsey, yaptıkları saldırıların sınırlı etkisinin olduğunu vurguladı. Dempsey, "IŞİD, düşmanını öğreniyor ve nasıl manevra yapılacağını ve nüfusu nasıl kullanacağını ve gizleneceğini biliyor" dedi.

``AKILLI HAREKET EDİYORLAR``
IŞİD militanlarını havadan vurmanın gittikçe güç hale geldiğini belirten Dempsey, şunları söyledi: “Elektronik aletleri kullanma konusunda daha da akıllanıyorlar. Daha önce yaptıkları gibi bayrak sallamıyorlar, büyük konvoylar halinde hareket etmiyorlar. Görünür ve tanımlanabilir karargahlar kurmuyorlar.”

Dempsey, Kobani sakinlerinin büyük bölümünün Türkiye geçtiği belirterek, kentin düşmesi halinde IŞİD’in ‘korkunç zulümler’ yapacağından şüphesi olmadığnı söyledi.

ensonhaber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler