ABD Hewlêr'de askeri üs kuracak

ABD Hewlêr'de askeri üs kuracak

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, ABD'nin Erbil'de Askeri Üs kuracağını açıkladı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet, Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD), Erbil yakınlarında askeri üs kuracağını bildirdi.

Hikmet, yaptığı açıklamada "IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonu düzenleyen uçaklara lojistik destek sağlamak amacıyla ABD tarafından bir askeri üs kurulacak. Yeri de Erbil yakınlarında olacak. Bununla ilgili hazırlıklar devam ediyor. Gerekli çalışmaların ardından uçaklar bölgeye gönderilecek ve askeri yetkililer gelecek. Uçakların kaç tane olacağı ve ne zaman gönderileceği henüz belli değil" dedi.

Bu uçakların yalnızca lojistik destek amacıyla kullanılacağını aktaran Hikmet, "Buradaki uçaklar, IŞİD'e karşı savaşta keşif ve gözetleme için kullanılacak. Direk savaşa katılan uçakları geriden takip ederek herhangi bir gelişme olması durumunda anında yardım ulaştıracak. IŞİD hedeflerini bombalayacak uçaklar buradan havalanmayacak" diye konuştu.

Hikmet, IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan 60 ülkenin de Erbil'deki askeri üste uçak bulunduracağını aktararak, bunların ne zaman ve ne şekilde hareket edeceğine kendilerinin karar vereceğini ifade etti. Peşmergelerin, yabancı askerler tarafından eğitilmesin konusuna da değinen Hikmet, halihazırda 8 ülkeden askeri danışmanların bölgedeki güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdürdüklerini kaydetti.

ABD'nin Erbil'de askeri üs kuracağı iddiaları uzun süredir gündeme getiriliyor ancak resmi makamlarca konuyla ilgili ilk kez açıklama yapıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler