ABD ile Venezuela arasındaki gerginlik tırmanıyor

ABD ile Venezuela arasındaki gerginlik tırmanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

ABD Başkanı Donal Trump yaptığı yazılı açıklamada, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını belirtti.

Trump yaptığı açıklamada, "Venezuela vatandaşları, gayri meşru Maduro rejiminin elinde çok uzun süre acı çekti. Bugün, Venezüella Ulusal Meclisi Başkanı Juan Guaido'yu Venezüella Geçici Başkanı olarak resmen tanıyorum." dedi.

Maduro: ABD ile tüm ilişkilerimizi kestik

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise Trump'un Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanımasından sonra yaptığı açıklamada, ABD ile siyasi ve diplomatik bütün ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Trump'un açıklamasının ülkede meşru hükümete 'darbe' olarak niteleyen Maduro, tüm ABD'li diplomatların 72 saat içerisinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

Maduro, daha öncede yaptığı açıklamalarda, ABD'nin ülkede darbe yapma amacıyla hazırlıklara başladığını belirtmişti.

Yaşanan söz konusu durum ise 'ABD ile Venezuela arasında belirgin bir soğuk savaş yaşanıyor.' yorumlarını beraberinde getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.