ABD işgalinden sonra Afganistan'da uyuşturucu üretimi 50 kat arttı

ABD işgalinden sonra Afganistan'da uyuşturucu üretimi 50 kat arttı

İran Emniyet Güçleri Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Eşteri, ABD işgalinden sonra Afganistan'da uyuşturucu üretiminin 50 kat arttığını söyledi.

Afganistan'da üretilen uyuşturucu miktarının ABD'nin 2001'deki işgalinden sonra 50 kat arttığı, hala da artmakta olduğu açıklandı.

İran Emniyet Güçleri Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Eşteri, "ABD güçlerinin Afganistan'da askeri varlıklarının başlamasından sonra bu ülkede uyuşturucu ekimi en az 50 kat artış kaydetti. İran'ın da uyuşturucu madde ile mücadeledeki önleyici girişimleri arttı.'' dedi.

Tuğgeneral Eşteri, İran-Afganistan sınırında sıfır noktada bulunan "Milek" sınır geçidini ziyaretinde, İran'ın son 40 yılda uyuşturucu madde ile mücadelede en az 4 bin kayıp verdiğini belirterek, "ülkesinin uluslararası kuruluşlardan beklentisinin İran'ın bu mücadelesini anlamaları ve destek olmaları" olduğunu söyledi.

İran Emniyet Güçleri Komutanı, İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletinin sınır bölgelerinde sınır güçlerinin sınırları koruma ve uyuşturucu maddenin İran'a girmesini önlemeye yönelik çabalarına işaretle, "Son üç ayda, geçen yıla oranla, bulunan uyuşturucu madde miktarı yüzde 10 artmıştır." ifadelerini kullandı.

Afganistan dünyadaki afyonlu uyuşturucuların yüzde 90'ını üretiyor. Dünyaya uyuşturucunun dağıtıldığı ana merkez konumunda. Afganistan'ın 2001’de ABD tarafından işgalinden sonra ülkede uyuşturucu ile mücadele için milyarlarca dolar harcandı ancak uyuşturucu üretimi her yıl daha fazla arttı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.