ABD IŞİD'e hava saldırılarını bölgedeki üslerden yapmış

ABD IŞİD'e hava saldırılarını bölgedeki üslerden yapmış

ABD'nin, Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını Körfez ülkelerinde ve Türkiye'de bulunan ABD'nin askeri üslerinden kalkan savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği açıklandı

ABD'nin Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarını Türkiye ve Orta Doğu'da bulunan ABD üslerinden gerçekleştirdiği açıklandı. Washington Post'un iddiasına göre,IŞİD'i bombalayan uçaklardan Körfez ülkeleri ve çevresindeki Amerikan üslerinden kalkıyor.

Operasyonların büyük oranda bu üslerden kalkan İnsansız Hava Araçları (İHA) ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği bildiriliyor. 

ABD'nin bölgede kullandığı askeri üsleri, bu ülkeleri zor durumda bırakmamak adına gizli tuttuğu belirtiliyor. 

Körfez ülkelerinin çoğunda uzun zamandan bu yana ABD'ye ait askeri üslerin bulunduğu, bu ülkelerin kendi güvenliklerini sağlamak için ABD üslerine izin verdikleri ancak ülkelerinde ABD varlığına izin verdiklerinin duyulmasından utandıkları için üsleri gizledikleri ifade ediliyor.

ABD'nin Irak'taki hava saldırılarını Körfez'deki üç ülkeden yönettiği öğrenildi. Bu üslerin, Katar'daki Udeyd Hava Üssü, Kuveyt'teki Ali el Selim Hava Üssü ve Birleşik Arap Emirliklerindeki El Defra Hava Üssü olduğu bildirildi.

ABD'nin Adana'daki İncirlik Askeri Üssü'nü de Irak'taki hava saldırıları için kullandığı bildilirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.