ABD, Manhattan'daki İran gökdelenine el koyuyor

ABD, Manhattan'daki İran gökdelenine el koyuyor

ABD'nin Manhattan bölgesinde bulunan 36 katlı İran gökdelenine el konulmasına ve satılmasına karar verildi, elde edilen gelirin ise 1983 yılında Beyrut'ta meydana gele saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine verilmesi kararlaştırıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin New York kentindeki Manhattan bölgesinde yer alan, içinde Fars Dili ve Kültür Merkezinin bulunduğu Alevi Vakfına ait 36 katlı gökdelenin İran'la ilişkisi olduğu gerekçesiyle el konulup satılmasına ve gelirinin 1983 Beyrut saldırısı mağdurlarının ailelerine verilmesine karar verildi.

ABD'de mahkeme, New York'un ünlü 5'inci Cadde'sinde bulunan ve İran'la bağlantılı olan 700 milyon dolar değerindeki bir gökdelene yasal olarak el konulmasına karar verdi. 

Geçtiğimiz yıl da duruşmaları devam eden dava için hazırlanan 82 sayfalık iddianamede 36 katlı gökdelenin sahiplerinin kira gelirlerini İran'a para aktarmak için kullandığı iddia ediliyordu. Bina sahipleri temyiz yoluna gidebilecek ancak karar uygulamaya konursa, gökdelen, "Amerikan tarihinin el konulan en değerli binası" olacak.

Binaya el konulmasından elde edilecek tüm gelirlerin, İran destekli saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine aktarılacağı belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.