ABD, NATO ve BM cinayet ve zulümlere ortaktır

ABD, NATO ve BM cinayet ve zulümlere ortaktır

Muş’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının Filistin’de yaşanan katliamlara tepki göstermek amacıyla yaptığı basın açıklamasında, ABD, NATO, BM ve bunların kukla işbirlikçilerinin siyonistlerin cinayetlerine ortak olduklarına vurgu yapıldı.

Muş’ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK), siyonist işgalci terör çetesinin Filistin’de yaptığı katliamlara tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması için eski Muş Kadın Doğum Hastanesi önünde toplanan vatandaşlar sık sık, “Kahrolsun israil, Kudüs İslam’dır, İslam kalacak ve İşgalci israil Filistin’den defol” gibi sloganlar attı.

Basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan Hasan Konuşuk, Filistin’in tarih ve insanlık davası olduğunu vurguladı.

Daha sonra STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Talip Tuğrul, gerçek mermilerle Filistinlilerin üzerine ateş açan ve Gazze’yi kan gölüne çeviren siyonistlerin, insansız hava araçlarıyla da Filistinlilere gaz yağdırdığını hatırlattı.

Müslüman ülkeler tarafından somut adımların atılmamasının siyonist işgalcilerin elini güçlendirdiğini belirten Tuğrul, “Yüz yıllardır bu topraklarda yaşayan ve kendi topraklarını savunan masum halka yönelik bu saldırılar siyonistlerin ve destekçilerinin çirkef yüzünü bir kez daha göstermiştir. ABD’nin aldığı büyükelçilik kararına İslam dünyasından büyük tepki gelirken somut adımların atılmaması ABD ve israilin elini güçlendirmektedir. Halklarının duyarlılıklarına rağmen satılmış kimi kukla yönetimlerin israil ve ABD ile işbirliği yapmaları bu katliamların daha rahat gerçekleşmesini sağlamaktadır.” dedi.

İşgalci terör çetesine dur demenin tüm Müslümanların görevi olduğunu söyleyen Tuğrul, “Siyonist israil, şımarıklığının, azgınlığının ve eli kanlı oluşunun gereğini yapmaktadır. Aklı başında olan hiçbir insan israilden vicdan ve merhamet beklemez. Aklı başında olan hiçbir insan israil, ABD, NATO, BM ve bunların işbirlikçilerinden barış ve adalet beklemez. İnsan onuru taşımak hele hele Müslüman olmak duyarlı olmak demektir. Müslüman insan, zulüm ve haksızlık karşısında sessiz kalmayan insan demektir. Öyleyse ABD’nin, israilin ve işbirlikçi yönetimlerin bölgedeki şeytani icraatlarına dur demek hepimizin görevidir.” şeklinde konuştu.

ABD, NATO, BM ve bunların kukla işbirlikçilerinin siyonistlerin işlediği bütün cinayet ve zulümlere ortak olduklarını sözlerine ekleyen Tuğrul, son olarak şöyle konuştu: “Dün Haçlı saldırılarına karşı nasıl İmadeddin Zengiler, Selahaddin Eyyubiler çıkardıysak bugün de yeni İmadeddinler, Selahaddinler çıkarabiliriz, çıkarmalıyız da. Biz Peygamberler şehri Kudüs’ün Peygamber katili israil işgalinden kurtulacağına inanıyoruz. Gün, Hazreti Peygamber’in, Hazreti Ömer’in ve Selahaddin’in emanetine birlikte sahip çıkma günüdür. Buradan deklare ediyoruz ki; israil bir terör örgütüdür. ABD, NATO, BM ve bunların kukla işbirlikçileri israiliin işlediği bütün cinayet ve zulümlere ortaktırlar. Buradan Muş halkı olarak ilan ediyoruz: Filistin halkının uğramış olduğu insanlık dışı katliamlara sessiz kalmayacağız.”

Basın açıklaması İttihad’ul Ulema âlimlerinden Molla Nizamettin Yaçin’in yaptığı dua ile son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.